• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Το πανέμορφο Καζαβίτι της Θάσου.

Athina Ioannidou
Πεντανόστιμο Φαγητό, Αξιοθέατα, Μοναδικές Διαδρομές
0
Your rating: None

Ένας μικρός παράδεισος χωμένος καλά μέσα σε ψηλά δέντρα, νερά, πλακόστρωτα δρωμάκια και χρωματιστά παραθυράκια και μικρές κουκλίστικες αυλίτσες.

Το Καζαβίτι είναι χτισμένο στην βόρεια πλευρά του νησιού, ψηλά στις πλαγιές του όρους υψάριο, μεσα σε ένα εκπληκτικό κομμάτι δάσους και φανταστική θέα προς την θάλασσα. Ναι όλα τα έχει, όλα τα καλά της γης. Έτσι φαίνεται τουλάχιστον.

Ο δρόμος προς το χωριό είναι πολύ όμορφος και αν σταματήσετε 5-6 στροφές πριν φτάσετε στο χωριό, θα μπορέσετε να το δείτε όλο αμφιθεατρικά χτισμένο μέσα σε μια όαση πρασίνου και υδάτων. Πανέμορφο όπως στέκεται σε καλεί να το ανακαλύψεις.

Άφησε στην αρχή του χωριού το αμαξάκι σου ή το μηχανάκι σου και πάρε τον ανηφορικό πλακόστρωτο δρόμο προς τα πάνω. Το πρώτο που θα συναντήσεις είναι η πλατεία του χωριού με τον τεράστιο της πλάτανο, την συνονόματη ταβέρνα του χωριού, τα τραπεζάκια της όπου μπορείς να ξαποστάσεις και να απολαύσεις την σκιά και την δροσιά των δέντρων.

Συνέχισε προς τα πάνω γιατί έχεις ακόμα πολλά να δεις. Το καφενεδάκι “Ανήφορος.”, σπιτάκια δεξιά και αριστερά με εξαίσια αρχιτεκτονική, δρομάκια που θα σε οδηγήσουν σε μυστικά περάσματα. Μην διστάσεις να περπατήσεις ανάμεσα στα σπίτια και κυρίως περπάτησε το όλο γιατί θα σε μαγέψει.

Εμείς περιπλανηθήκαμε χωρίς σκοπό και αιτία σε όλο το χωριό, ακολουθώντας όποιο μονοπατάκι μας έκανε κέφι. Πιστέψτε με το Καζαβίτι είναι σαν λαβύρινθος, μπορείς να χαθείς στα δρομάκια του παρόλου που είναι τόσο δα.

Το Καζαβίτι είναι τόσο ειδυλλιακό, όμορφο και εξωτικό που έπεισε πολλούς ξένους ταξιδιώτες να το αγαπήσουν και να μετοικήσουν εκεί, αγοράζοντας το δικό τους σπιτάκι. Μήπως θα έπρεπε και εμείς να του δώσουμε την προσοχή που του πρέπει;

SHARE IT: 

About the Author

Athina Ioannidou

“Δεν έχω πάει παντού, αλλά είναι στην λίστα μου.” –  είναι το βασικό μου Μότο, κλεμμένο απο την Susan Sontag.Ιδανικό ταξίδι για μένα δεν υπάρχει, όλα τα ταξίδια είναι ιδανικά από μόνα τους. Το ταξίδι γενικά μέσα στο μυαλό μου είναι ένα ιδανικό. Είναι για μένα ο σκοπός, είτε είναι με το νου, είτε μέσα από εικόνες, είτε από εμπειρίες άλλων, από ντοκιμαντέρ, είτε γίνεται μέσα από βιβλία. Όποιο μεταφορικό μέσο και να πάρω το ταξίδι είναι αυτό που μου δίνει την δυνατότητα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο. Αυτή η εμπειρία με βοηθάει να αναγνωρίζω το δικό μου σημείο σε αυτό το κόσμο.

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN