• Ελληνικά
 • English
 • Русский

Η Λίμνη Κερκίνη και 15 πράγματα που πρέπει να κάνεις όταν πας.

Athina Ioannidou
Πεντανόστιμο Φαγητό, Αξιοθέατα
5
Your rating: None

Η Λίμνη Κερκίνη μπορεί να αναφέρεται ως τεχνητή λίμνη, παρόλαυτά ένα μικρό της κομμάτι υπήρχε από αρχαιοτάτων χρόνων και το μέγεθός της εξαρτώντας από το πόσο νερό θα κατέβαζε ο ποταμός Στρυμώνας, ο κύριος τροφοδότης της Λίμνης. Απο τη Λίμνη μπορούσες να ακολουθήσεις τον ποταμό και να φτάσεις πλωτά στη Ηδωνίδα πόλη των “Εννέα Οδών”, δηλαδή την Αμφίπολη.

Τα δάση ήταν γεμάτα με βελανιδιές, οξιές, πεύκα, καστανιές και στους λόφους υπήρχαν κάπροι, ελάφια, αρκούδες, ταύροι, λεοπαρδάλεις, λίγκες και λιοντάρια. Λένε μάλιστα ότι λιοντάρια είχαν επιτεθεί στις καμήλες του Ξέρξη κατά το πέρασμα του Περσικού στρατού από το Στρυμώνα.

Η Λίμνη Κερκίνη, που περιβάλεται από το Όρος Μπέλες, το Όρος Κρούσσια, το Όρος Μαυροβούνι και το Όρος Άγκιστρο, δεν έχει πλέον ούτε λιοντάρια, ούτε λεοπαρδάλεις αλλά συνεχίζει να φιλοξενεί πλούσια χλωρίδα και πανίδα, να προσφέρει εκπληκτικά τοπία και εικόνες. Είναι ζωντανή και πάντα αλλάζει, διαφορετική το χειμώνα και διαφορετική το καλοκαίρι.

Εμείς προτείνουμε 15 πράγματα που μπορείτε να κάνετε όταν βρεθείτε εκεί και ανάλογα με την εποχή και ελπίζουμε να την επισκεφθείτε τόσες φορές ώστε να τα κάνετε όλα:

 1. Βαρκάδα ή canoe μέσα στη Λίμνη, για να δεις τις ομορφιές της κοντά.
 2. 4x4 ή ποδηλατάδα στα αναχώματα της Λίμνης (αναλυτικά δες εδώ)
 3. Δες τα βουβάλια, τα φλαμίνγκο, τα νούφαρα και τα πουλιά της Λίμνης
 4. Επισκέψου τα σκηνικά από τη ταινία του Αγγελόπουλου
 5. Επισκέψου το Ενυδρείο και τον Μεθοριακό Σταθμός της Βυρώνειας
 6. Επισκέψου τα χωριά Άνω Πορόια και Κάτω Πορόια και δοκίμασε τις ταβέρνες Όαση και το Πεστροφείο στα Άνω Πορόια.
 7. Στο χωριό Μακρυνίτσα θα βρεις την ταβέρνα Εβόρα, για την οποία μιλούν με τα καλύτερα λόγια.
 8. Επισκέψου το Μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου με την υπέροχη αρχιτεκτονική της και τη θέα προς τη Λίμνη (Πάνω από το Ακριτοχώρι) ή το χωριό Μοναστηράκι όπου θα βρείτε ένα μοναστήρι με 1 μόνο καλόγερο. Θα χαρεί πολύ να σας δει!
 9. Το παραλίμνιο δάσος που το χειμώνα είναι κομμάτι της λίμνης με το νερό να σκεπάζει της ρίζες των δέντρων, ενώ το καλοκαίρι στεγνώνει και μοιάζει με καταπράσινο λιβάδι.
 10. Δοκιμάστε προιόντα βουβαλιού, γαλακτοκομικά από βουβαλινό γάλα και καζάν ντιπί.
 11. Επισκεφθείτε τις καλύβες των ψαράδων της λίμνης στην ΝοτιοΑνατολική πλευρά (αναλυτικά δες εδώ)
 12. Δοκιμάστε τα Λουτρά του Σιδηροκάστρου ή του Αγκίστρου
 13. Επισκεφθείτε τον Καταρράκτη με τα Ζεστά Νερά στο Σιδηρόκαστρο
 14. Επισκεφθείτε τα Πέτρινα Γεφύρια του Αχλαδοχωρίου και του Καρυδοχωρίου.
 15. Ακολουθείστε τη φανταστική διαδρομή από το Καπνόφυτο για το χιονοδρομικό του Λαιλιά.

Έχετε κάτι άλλο να προτείνετε εκτός από αυτά που αναφέραμε; Ξεχάσαμε κάτι σημαντικό; Γράψτο κάτω στα σχόλια για να το εντάξουμε στη λίστα!

SHARE IT: 

About the Author

Athina Ioannidou

“Δεν έχω πάει παντού, αλλά είναι στην λίστα μου.” –  είναι το βασικό μου Μότο, κλεμμένο απο την Susan Sontag.Ιδανικό ταξίδι για μένα δεν υπάρχει, όλα τα ταξίδια είναι ιδανικά από μόνα τους. Το ταξίδι γενικά μέσα στο μυαλό μου είναι ένα ιδανικό. Είναι για μένα ο σκοπός, είτε είναι με το νου, είτε μέσα από εικόνες, είτε από εμπειρίες άλλων, από ντοκιμαντέρ, είτε γίνεται μέσα από βιβλία. Όποιο μεταφορικό μέσο και να πάρω το ταξίδι είναι αυτό που μου δίνει την δυνατότητα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο. Αυτή η εμπειρία με βοηθάει να αναγνωρίζω το δικό μου σημείο σε αυτό το κόσμο.

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN