• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Με τρένο τον Μουτζούρη και προορισμό το Πήλιο.

Eleftheria Psoma
Αξιοθέατα, Μοναδικές Διαδρομές
0
Your rating: None

Από πάντα ένιωθα την υποχρέωση να επισκεφτώ τις Μηλιές με το τρένο που κάνει την διαδρομή Βόλος - Πήλιο.

Οι ιστορίες που έχω ακούσει γι' αυτό είναι αρκετές, μιας και ο παππούς μου ήταν οδηγός του πολυφημισμένου "Μουτζούρη". Η πρώτη μου (και μοναδική μέχρι στιγμής) επίσκεψη πραγματοποιήθηκε τη φετινή Πρωτομαγιά. 

Για κάποιον που θέλει να καταλάβει τι είναι αυτό που κάνει τόσο ξεχωριστό το Βουνό των Κενταύρων, οι Μηλιές είναι ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα. Το μέρος απ' ότι καταλάβαμε στη πράξη προσφέρει τη δυνατότητα βόλτας ακριβώς δίπλα αλλά και επάνω στις γραμμές του τρένου του Πηλίου. Καθώς ξεκινάς να διασχίζεις το μονοπάτι που υπάρχει εκεί περνάς από ιστορικά, για το Βόλο, αρχιτεκτονικά δημιουργήματα όπως ο Σιδηροδρομικός Σταθμός του χωριού και παρακάτω η Γέφυρα του Ιταλού Αρχιτέκτονα Ντε Κίρικο. 

Το σκηνικό που ανοίγεται μπροστά σου νομίζεις πως βγαίνει από ταινία γυρισμένη κάπου στην Αμερική. Δέντρα που δημιουργούν φυσικά τούνελ, εκεί που χάνεται το φως του ήλιου και αρχίζεις να φοβάσαι πως κάτι θα πεταχτεί από κάπου (προσωπικά τα φιδάκια περίμενα). Τέλειο μέρος γι' αυτόν που αγαπά τη φωτογραφία. Το μονοπάτι τελειώνει εκεί που θες εσύ, γιατί αν αποφασίσεις να ακολουθήσεις τις γραμμές μέχρι τέλους, θα φτάσεις στο χωριό όπου είναι η αφετηρία του τρένου, τα Άνω Λεχώνια. 

Υπάρχει ακόμα ένα μονοπάτι, ανηφορικό, που σε οδηγεί στο σπήλαιο του Κενταύρου Χείρωνος και στο γραφικό ξωκκλήσι του Ταξιάρχη. Για να φτάσεις στο τελευταίο πρέπει να πάρεις μια βαθιά ανάσα και να προετοιμαστείς ψυχολογικά για τη διαδρομή!!!  

Λοιπόν πάμε: Ανηφορίζεις μέσα από πυκνή βλάστηση, μπαίνεις σε μια χαράδρα, περπατάς στο βράχινο τοίχο κοιτάζοντας το γκρεμό και κάπου εκεί είναι που βλέπεις το εκκλησάκι να προβάλλει στην άκρη του βράχου! Ουφ... Πέρα απ' τη πλάκα όμως είναι αυτό το διαφορετικό  που ορισμένοι από 'μας ψάχνουμε όταν επισκεπτόμαστε ένα νέο μέρος. 

Όταν κουραστείς και αποφασίσεις να επιστρέψεις στα εγκόσμια μπορείς να απολαύσεις το φαγητό σου είτε στην ήρεμη ταβέρνα "Ο παλιός σταθμός" είτε να κατευθυνθείς προς την κεντρική πλατεία του χωριού, όπου έχει πολλά μαγαζιά για φαγητό, καφέ και αγορές παραδοσιακών προϊόντων.

Επισκεφτείτε το! 

SHARE IT: 

About the Author

Eleftheria Psoma

Ονομάζομαι Ελευθερία Ψωμά και εργάζομαι ως ξεναγός κυρίως στην περιοχή του Βόλου. Είμαι από τους ταξιδιώτες που φεύγουν αποφασισμένοι να κουραστούν, που θέλουν να περπατήσουν παντού, να δουν, να δοκιμάσουν και να ακούσουν τα πάντα. Ανέκαθεν μου άρεσαν τα ταξίδια και γι αυτό, ίσως οδηγήθηκα σταδιακά, στο να εργάζομαι ως διπλωματούχος Ξεναγός με πρώτο πτυχίο στην Αρχαιολογία. Αγαπημένος μου ήρωας ο Οδυσσέας, ο ταξιδιώτης, και θεός ο Διόνυσος, θεός της ελευθερίας των ανθρώπων και πέρα από κάθε κανόνα. Αγαπώ τη θάλασσα λόγω της Καβάλας, στην οποία μεγάλωσα, της Θεσσαλονίκης και της Ρόδου, όπου σπούδασα και του Βόλου, όπου τώρα κατοικώ.

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN