• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Φαγητό και καφέ στις 4 πλατείες τις Τσαγκαράδας, Πήλιο.

Anastasia Arampatzi
Μπαρ & Μπιτς Μπαρ, Πεντανόστιμο Φαγητό, Αξιοθέατα
0
Your rating: None

Η Τσαγκαράδα είναι ένα χωριό του Πηλίου χτισμένο μέσα στο δάσος σε υψόμετρο 450 μ. κατά μήκος του δρόμου. Το τοπίο και η αρμονία της φύσης σε οδηγούν στην απόδραση από τη βουή της πόλης και της πολυκοσμίας, ενώ η θέα της θάλασσας σου δίνει το έναυσμα για ένα μικρό νοητό ταξιδάκι στο γαλάζιο. Η ηρεμία είναι το ¨προϊόν¨ που προσφέρει με τον καλύτερο τρόπο στον ταξιδιώτη αυτός ο υπέροχος προορισμός!

Το χωριό της Τσαγκαράδας έχει τέσσερις  πλατείες με την πλατεία της Αγίας Παρασκευής να κερδίζει το ενδιαφέρον λόγω του μνημείου της φύσης, το γνωστό πλάτανο και την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Μετά από ένα περίπατο στη φύση με σκοπό  να απολαύσουμε την πλούσια χλωρίδα της περιοχής, καθίσαμε για ένα καφέ στην πλατεία. Υπήρχαν δύο καφετέριες, η μία ήταν από το ξενοδοχείο Χαμένος Μονόκερος αλλά εκείνη την ημέρα ήταν κλειστή. Δεν είχε πολύ κόσμο και υπήρχε μια όμορφη ηρεμία.

Αφού ήπιαμε κάπως γρήγορα τον καφέ μας συνεχίσαμε για την επόμενη στάση μας, στην πλατεία Αγίων Ταξιαρχών, στην οποία μπορεί κανείς να απολαύσει το παραδοσιακό φαγητό. Ακόμη πιο γραφική πλατεία (νομίζω η αγαπημένη μου) με πολλές παραδοσιακές ταβέρνες. Καταλήξαμε στην ταβέρνα Αγνάντι. Το φαγητό ήταν πεντανόστιμο! Πολύ μεγάλες μερίδες και σπεσιαλιτέ τους το κοντοσούβλι. Τέλος κλείσαμε το γεύμα μας με ένα τέλειο σουφλέ σοκολάτας. Η συγκεκριμένη ταβέρνα είχε λογικές τιμές και την προτείνω ανεπιφύλακτα και φυσικά πολύ μεγάλο bonus το φιλικό και ευγενέστατο προσωπικό. 

Κατά μήκος του δρόμου υπάρχουν πολλά καφέ και ταβέρνες. Εμείς πήγαμε πρώτα στο Café bar Σκάλα, το οποίο ήταν πολύ όμορφο και με ιδιαίτερο χαρακτήρα, αλλά δυστυχώς ήταν κλειστό. Ακριβώς όμως απέναντι υπήρχε ένα εξίσου όμορφο καφέ το οποίο λεγόταν Art Café. Στεγάζεται σε ένα πολύ όμορφο σπιτάκι, είναι μικρούλι και με πολύ ζεστή ατμόσφαιρα. Είχε μόλις δύο εβδομάδες που είχε ανοίξει και λειτουργούσε σαν καφετέρια. Οι τιμές ήταν πολύ λογικές, καθώς επίσης μας κέρασε η πού ευγενική ιδιοκτήτρια σπιτική lemon pie, η οποία ήταν πεντανόστιμη.

Η βόλτα μας συνεχίστηκε και στις άλλες δύο πλατείες (Άγιος Στέφανος και Αγία Κυριακή), οι οποίες ήταν πιο ήσυχες και προσφέρουν και αυτές με τον δικό τους τρόπο απλόχερα την επαφή με τη φύση! 

Το Πήλιο και συγκεκριμένα η Τσαγκαράδα, είναι ένας πολύ όμορφος προορισμός και το προτείνω για μια απόδραση από την καθημερινότητα. Το σώμα και το μυαλό αδειάζει και είναι έτοιμο για την επόμενη απαιτητική βδομάδα.

SHARE IT: 

About the Author

Anastasia Arampatzi

Χαίρεται!!! Είμαι η Αναστασία, είμαι 25 χρονών!! Τίποτα δεν μου δίνει περισσότερη απόλαυση από το να ταξιδεύω. Αγαπάω να μπαίνω σε τραίνα σε πλοία και αεροπλάνα και να αναπνέω τον αέρα από νέες πόλεις. Όταν ταξιδεύω νιώθω σαν ένα μικρό παιδί που αντικρίζει κάτι καινούργιο για πρώτη φορά. Έχω αυτό το έκπληκτο βλέμμα του παιδιού που συναντά καινούργια πράγματα και ανακαλύπτει τον κόσμο. Το ταξίδι είναι πάντα μία απόδραση. Ταξιδεύουμε για να αποφύγουμε την καθημερινότητα, για να γνωρίσουμε άλλους τόπους. Το ταξίδι είναι απόδραση αλλά ταυτόχρονα είναι ένας δρόμος μέσα σε άλλους κόσμους... Αυτό που λατρεύω στα ταξίδια είναι το ότι ξεφεύγω από την καθημερινότητα, φεύγω από τη ρουτίνα που με έχει κουράσει. Έχω την αίσθηση ότι βρίσκομαι σε άλλη διάσταση. Τα ταξίδια για μένα είναι μαγεία…

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN