• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Το όμορφο Αρχοντικό Σουλιωτη, στο Μεταξοχώρι Λάρισας.

Eirini Pantazi
Καταλύματα
0
Your rating: None

Βιαζόμασταν να αφήσουμε πίσω τη βοή της πόλης. Στο μυαλό μας είχαμε κάποιες εκπληκτικές φωτογραφίες του ξενώνα που θα μας φιλοξενούσε για λίγες στιγμές χαλάρωσης, του Αρχοντικού Σουλιώτη.

Πριν μπούμε στη κατάβαση των Τεμπών στρίβουμε δεξιά προς το Στόμιο, ακολουθώντας τις οδηγίες του κ. Σουλιώτη και του κ. Νίκου Ντάγκα, οδηγού βουνού που ήταν και ο ξεναγός μας στις εξορμήσεις μας στη φύση. Αφήνουμε τον Κίσσαβο στα δεξιά μας και κάνουμε μια στάση Παλαιόπυργο και Κουλούρα.

Συνεχίζουμε έχοντας τη Όσσα πάντα στα δεξιά μας και κατά νου ότι θα ταξιδέψουμε παραλιακά. Παραλιακά… αλλά, αυτή η παραλία είναι ατελείωτη, 13 χιλ. περίπου προσβάσιμης στους κολυμβητές ομαλής παραλίας με κρύσταλλα-νερά ! Διασταύρωση για Αγιά δεν βλέπουμε αλλά έχει μια για Λάρισα, στρίβουμε δεξιά, επόμενη δεξιά για Αγιά…

Φτάνουμε επιτέλους , Αγιά, Μεταξοχώρι κεντρική πλατεία πριν τον πλάτανο που έσκισε με τις ρίζες του διαπερνώντας τον, έναν ογκόλιθο αρκετών τόνων στρίβουμε αριστερά 150 μέτρα , το αρχοντικό. Δεσπόζει πάνω από τον δρόμο πλήρως ανακαινισμένο αλλά μας κρύβει τις ομορφιές του.

Πρώτη εικόνα η αυλή, οκ! εδώ ήρθαμε και μάλλον εδώ θα μείνουμε. Σ αυτή την αυλή, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, ξεκινάς με πρωινό συνεχίζεις με καφέ, περνάς στα τσίπουρα, μεσημεριανό και συνεχίζεις με τσίπουρα … και οι καιρικές συνθήκες το επέτρεψαν.

Νοέμβριος και απολαύσαμε τις πολύχρωμες ομορφιές της φύσης και την θερμή περιποίηση της οικοδέσποινας, της κυρίας Μερσίνης και του κύριου Σουλιώτη που μας υποδέχτηκαν στην αυλή και μας έκαναν από τη πρώτη στιγμή να νιώσουμε ότι έχουμε πάει για Σαββατοκύριακο στο εξοχικό, και τι εξοχικό!

Τα δωμάτια με τον δικό τους χαρακτήρα το καθένα, καλόγουστα και με παραδοσιακή επίπλωση. Το Αρχοντικό Σουλιώτη, όπως έξω έτσι και μέσα, δείχνει ότι έχει φτιαχτεί με μεράκι και σεβασμό στην τοπική αρχιτεκτονική. Μετά από έναν αναζωογονητικό ύπνο, το πρωί ήταν εντυπωσιακή η απόλυτη σιωπή. Μόνο ο το φως του Ήλιου μας ενημέρωνε ότι έχει ξημερώσει για τα καλά.

Λοιποοόν ώρα για πρωινό ! Home made! μην περιμένετε τα γνωστά τυποποιημένα continental, σπιτικό πρωινό παρασκευάζεται στο αρχοντικό η σε οργανικούς κατασκευαστές. Φάγαμε γενναίες ποσότητες μαρμελάδας, σε χοντρές φέτες ζυμωτού ψωμιού που τις κόβαμε μόνοι μας, και αρκετές φέτες αλμυρού κέικ.

Στη διάρκεια του πρωινού μάθαμε ότι το αρχοντικό δεν είναι απλά ένας χώρος φιλοξενίας αλλά ένα κύτταρο του πολιτιστικού οργανισμού στο Μεταξοχώρι οργανώνοντας στους χώρους του καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Μέχρι την άλλη φορά λοιπόν, ένα μεγάλο ευχαριστώ στη κυρία Μερσίνη και τον κύριο Σουλιώτη για την φιλοξενία.

Υ.Γ. Και να πιούμε εκείνο το βιολογικό τυρναβίσιο τσίπουρο, ξανά!

SHARE IT: 

About the Author

Eirini Pantazi

Η Ειρήνη είναι ιχθύς και όπως καταλαβαίνετε της αρέσει να παίρνει τα μονοπάτια που την οδηγούν σε νέους δρόμους. Για αυτό το λόγο της αρέσουν τα ταξίδια και οι απολαύσεις της ζωής.

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN