• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Σινεμά Ναταλί - Το αγαπημένο μου θερινό στη Θεσσαλονίκη.

Zoi Xaita
Δραστηριότητες
0
Your rating: None

Το αγαπημένο μου θερινό σινεμά

Και να σου, τα πρωτοβρόχια .Και να σου, το φθινοπωρινό αεράκι κάνει το ντεμπούτο του με περισσή χαρά και ανυπομονησία. Πρώτη Σεπτέμβρη, μέρα που ανοίγει το χειμώνα.Ποιο χειμώνα, βαλθήκατε όλοι να με τρελάνετε;

Αρνούμαι να απαρνηθώ το καλοκαίρι! Ζήτω η ξυπο-αληταρία και τα θερινά σινεμά! Και τώρα που το ανέφερα, να σας εξηγήσω γιατί πρέπει να ποινικοποιηθεί ο χειμώνας . 

Αν δεν έχεις περάσει καλοκαίρι σε μια πόλη τσιμεντένια και βαριά, έτοιμη να σε ρουφήξει  δεν ξέρεις τι πάει να πει βρίσκω καταφύγιο. Όσο όμορφη και αν είναι η Θεσσαλονίκη είναι στιγμές που έχεις ανάγκη για αναπνοή. Για αυτό έλα να σε ξεναγήσω στο αγαπημένο μου μέρος, τα θερινά σινεμά και ειδικά εκείνο που με συντροφεύει χρόνια τώρα, το Ναταλί.

Πάνω στην Λεωφόρο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στον αριθμό 3, λοιπόν. Ξέρω πως είναι η στάση Στρατηγείο με το λεωφορείο, όπως ξέρω ότι σίγουρα ήρθες με τα πόδια για να δεις να δύει ο ήλιος στο λιμάνι κατακόκκινος και να βολτάρεις στην παραλιακή. Δεν ξεπερνιούνται έτσι εύκολα τα κλισέ, και έτσι για πολλοστή φορά θα φυσάει ερωτιάρικα και θα χαίρεσαι με όλους εκείνους που αρμενίζουν αισιόδοξα δίπλα σου.

Έχει πολλά θερινά αυτή η πόλη, το καθένα με το μυστικό του, και θα σου πρότεινα να τα επισκεφτείς όλα αν μπορείς. Το δικό μου όμως με ξέρει και το ξέρω καλά τόσα χρόνια. Δεν είναι που είναι πράσινο και έχει αναπαυτικές καρέκλες, όπως θα διαβάσεις στις διαφημίσεις. Είναι που με αγκάλιαζε κάθε καλοκαίρι στοργικά τις μέρες που πλησίαζε ο Σεπτέμβρης κάθε χρόνο και πιο αγχωτικά, πιο μπερδεμένα. Έπαιρνε το άγχος μου ,το έκοβε, το έραβε, το μόνταρε, αν θες στα μέτρα μου και μου το δίνε πίσω σε ελπίδα.

Αληθινό καταφύγιο, ένα κηπάκι τόσο δα ανάμεσα σε πολυκατοικίες.

SHARE IT: 

About the Author

Zoi Xaita

Είμαι η Ζωή.Κατασκευάζω κοσμήματα και ξύλινα παιχνίδια και θα με βρεις να περιδιαβαίνω στα στενά της Θεσσαλονίκης με ένα μωβ ποδήλατο! 

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN