• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Τα παλιά Καπνομάγαζα της Καβάλας

Athina Ioannidou
Αξιοθέατα
0
Your rating: None

Τα Καπνομάγαζα της Καβάλας είναι ένα πολύ ξεχωριστό κομμάτι της πόλης για κάθε ταξιδιώτη και επισκέπτη. Καπνομάγαζα υπάρχουν σε πολλές περιοχές της πόλης και δεν είναι τόσο εύκολο να τα βρείς χωρίς να έχεις στην κατοχή σου κάποιον εξειδικευμένο χάρτη ή κάποιον που να έχει ξαναπάει. Για τους λάτρεις της φωτογραφίας τα κτήρια αυτά είναι μοναδικά.

Τα κτήρια αυτά είναι χαρακτηριστικά μιας περιόδο εκπληκτικής οικονομικής άνθησης της Καβάλας, όταν στις αρχές του αιώνα η πόλη αναπτύχθηκε ραγδαία λόγω της επεξεργασίας και πώλησης καπνού. Θα βρείτε στο διάβα σας κτήρια τα οποία έχουν κατασκευαστεί το 1905 και διατηρούν μια πολή ξεχωριστή αρχιτεκτονική και διακοσμητική.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεπτείτε και το Μουσείου Καπνού, στο οποίο θα μάθετε για την ιστορία και την χρησιμότητα των κτηρίων αυτών, καθώς θα δείτε εκθέματα εργαλείων και μηχανών που χρησιμοποιούνταν για την επεξεργασία του καπνού. Περισσότερες πληροφορίες εδώ : Μουσείο Καπνού Καβάλας

View Tobacco Houses Kavala (Kapnomagaza) in a larger map

SHARE IT: 

About the Author

Athina Ioannidou

“Δεν έχω πάει παντού, αλλά είναι στην λίστα μου.” –  είναι το βασικό μου Μότο, κλεμμένο απο την Susan Sontag.Ιδανικό ταξίδι για μένα δεν υπάρχει, όλα τα ταξίδια είναι ιδανικά από μόνα τους. Το ταξίδι γενικά μέσα στο μυαλό μου είναι ένα ιδανικό. Είναι για μένα ο σκοπός, είτε είναι με το νου, είτε μέσα από εικόνες, είτε από εμπειρίες άλλων, από ντοκιμαντέρ, είτε γίνεται μέσα από βιβλία. Όποιο μεταφορικό μέσο και να πάρω το ταξίδι είναι αυτό που μου δίνει την δυνατότητα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο. Αυτή η εμπειρία με βοηθάει να αναγνωρίζω το δικό μου σημείο σε αυτό το κόσμο.

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN