• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Theasis Igloo: Igloo στα Τζουμέρκα, είναι δυνατόν;

Evi Vagianou
Проживание
0
Your rating: None

 Είχαμε ξαναπάει στα Τζουμέρκα κι άλλες φορές κι ομολογώ πως είναι από τις περιοχές της Ελλάδας που αγαπάμε ιδιαίτερα. Έχει κάτι αυτό το μέρος, μια άγρια γοητεία και ομορφιά, τόσο ελκυστική και γοητευτική που σε κάνει να θέλεις να επιστρέφεις όσο πιο συχνά γίνεται.                       

Η αφορμή δόθηκε: διαμονή σε igloo στα Τζουμέρκα!

Οι φωτογραφίες στο site μας άνοιξαν ακομη περισσότερο την όρεξη. H πραγματικότητα ξεπέρασε τις όποιες προσδοκίες είχαμε.

Οι αγροτουριστικές κατοικίες Theasis Igloo βρίσκονται στη θέση Συγγενά Κτιστάδων Άρτας, πολύ κοντά στο κεφαλοχώρι της περιοχής, τα Πράμαντα. Μακριά από κάθε είδους θόρυβο, με μηδενική φωτορύπανση, μέσα σε μια καταπράσινη κοιλάδα με έλατα, κάτω από την επιβλητική οροσειρά των Τζουμέρκων και την κορυφή της Στρογγούλας, μας υποδέχτηκε ο Νίκος, πρόθυμος να μας εξυπηρετήσει με κάθε τρόπο.

Η κατοικία στην οποία μείναμε, στρογγυλή και πυραμιδοειδής, όπως και οι υπόλοιπες 3, με την ξυλόσομπα στο κέντρο να ζεσταίνει το χώρο (απαραίτητη, αν και ήμασταν ήδη στο Μάιο!), χτισμένη κατά τα πρότυπα με τα οποία ήταν χτισμένες οι βλάχικες καλύβες, δεν έμοιαζε με οποιονδήποτε άλλο ξενώνα είχαμε επισκεφθεί.

Αυτό που τραβάει αμέσως το βλέμμα του επισκέπτη είναι η γυάλινη οροφή, που προσφέρει μοναδική θέα του έναστρου ουρανού, ειδικά όταν δεν έχει συννεφιά. Η γυάλινη οροφή, σε συνδυασμό με την ησυχία της περιοχής και τη μοναδική της ατμόσφαιρα προσφέρονται για χαλάρωση, αστροπαρατήρηση και...φιλοσοφικές αναζητήσεις, σε ένα περιβάλλον που κάνει τη ζωή στην πόλη να δείχνει πολύ μακριά.

Τις δε ηλιόλουστες μέρες, όπως ήταν η μέρα που φύγαμε, δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από ένα καφέ και παραδοσιακό πρωινό, με ζυμωτό ψωμί και σπιτικές μαρμελάδες, που βρήκαμε έτοιμα στο δωμάτιο μας, μέσα στο πράσινο και τα ανθισμένα λουλούδια, με μόνο ήχο τα αηδόνια και τη μακρινή μελωδία μιας φλογέρας. Το αρνητικό της υπόθεσης; Ότι με αυτήν την εικόνα σαν τελευταία στο μυαλό μας δεν είχαμε καμία διάθεση να φύγουμε και με μεγάλο κόπο, πήραμε την απόφαση να το κάνουμε!

Εξαιρετικοί οικοδεσπότες ο Νίκος και η Βάσω, η οποία και μας φιλοδώρησε με χειροποίητα muffins λεμονιού για το δρόμο!

Μείναμε ενθουσιασμένοι από το Τheasis Igloo και τη φιλοξενία και περιμένουμε την επόμενη αφορμή για να ξανάρθουμε!

SHARE IT: 

About the Author

Evi Vagianou

Ονομάζομαι Εύη Βαγιάνου, γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη και είμαι δικηγόρος από το 2005. Εκτός από τον αθλητισμό και τα extreme sports στη φύση, η άλλη μεγάλη μου αγάπη είναι να ταξιδεύω και η μοναδική μου παρηγοριά όταν γυρίζω από ένα ταξίδι, είναι να αρχίσω αμέσως να προετοιμάζω το επόμενο.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN