• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Πανέμορφες παραλίες της βόρειας Ηλείας προς εξερεύνηση.

Christina Maniati
Райские пляжи
0
Your rating: None

Ξεκινώντας από το λιμάνι της Κυλλήνης, το οποίο συνδέει την Πελοπόννησο με τα δύο πανέμορφα νησιά του Ιονίου: τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά, μπορείς να ανακαλύψεις ένα άγνωστο κρυμμένο θησαυρό από μαγευτικές παραλίες.

Η παραλία της Καυκαλίδας πήρε το όνομα της από το νησάκι Καυκαλίδα που βρίσκεται απέναντι και φιλοξενεί από το 1906 τον μεγάλο πέτρινο φάρο ύψους 15 μέτρων. Η παραλία δεν είναι πολύ γνωστή γι αυτό και είναι ένα ιδανικό μέρος για να απολαύσει κανείς τη θάλασσα, να διαβάσει ή αν έχει διάθεση να κολυμπήσει μέχρι το νησάκι και το φάρο.  

Κατευθυνόμενος νότια ο επισκέπτης βρίσκεται στην πολύ μεγάλη παραλία της Χρυσής ακτής κάτω από τη σκια του κάστρου Χλεμούτσι. Μεγάλη παραλία με ψιλή άμμο και ριχά καθαρά νερά για όλα τα γούστα, καθώς κατά μήκος της μπορείς να βρεις σημεία ερημικά όπου μπορείς να απομονωθείς αλλά και σημεία με μπαράκια, καντίνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία και κάμπινγκ. Πίσω σου δεσπόζει το πανέμορφο μεσαιωνικό κάστρο και μπροστά σου ατενίζεις τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά.

Στη συνέχεια αν έχεις διάθεση να περπατήσεις τα χιλιόμετρα της παραλίας θα βρεθείς στα Λουτρά της Κυλλήνης ή Λίντζι, όπως τα αποκαλούν οι ντόπιοι. Τα ίδια καθαρα νερά βρέχουν μιά μεγάλη έκταση αμμοθινών που στολίζονται με λευκά κρινάκια. Πίσω σου πευκοδάσος και λίγο πιο πάνω τα ιαματικά λουτρά γνωστά από την αρχαιότητα και τα ρωμαϊκά χρόνια όπως μαρτυρούν τα ερείπια του υδροθεραπευτηρίου. Σε αυτή την παραλία λειτουργούν τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της περιοχής.

Αμέσως μετά, στην άκρη του ακρωτηρίου, βρίσκεται η μικρή παραλία Αρκούδι στην οποία μπορείς να βρεις πολλά καφέ, εστιατόρια, ψαροταβέρνες, μπαράκια και ενοικιαζόμενα δωμάτια.  Στη συνέχεια συναντάς την παραλία της Γλύφας με τα πεντακάθαρα νερά και τα πεύκα που φθάνουν ως την αμμουδιά. Στην παραλία υπάρχει  μπαράκι και  η πιο παλιά  ψαροταβέρνα της περιοχής πάνω στο κύμα. Στον οικισμό υπάρχουν πολλά σύγχρονα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Στην άκρη της παραλίας βρίσκεται το Ιονικό χωριό της αρχιεπισκοπής Αμερικής που κάθε χρόνο φιλοξενεί παιδιά ομογενών από την Αμερική. Νότια εκτείνεται η παραλία των Θινών Βαρθολομιού με πιο βαθιά νερά, ψιλή άμμο και μπαράκια. Πάνω από την παραλία μπορείς να απολαύσεις το  πευκοδάσος που καλύπτει μια αρκετά μεγάλη έκταση.

Στις περισσότερες από τις παραλίες οι δήμοι παρέχουν δωρεάν ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ και τα μπαράκια προσφέρουν τις αντίστοιχες υπηρεσίες χωρίς χρέωση. Οι παραλίες της Ηλείας συνεχίζουν πολλά χιλιόμετρα ακόμα και περιμένουν να τις εξερευνήσεις...

SHARE IT: 

About the Author

Christina Maniati

Μου αρέσουν τα ταξίδια, τα οποία θεωρώ επένδυση και πηγή παιδείας για έναν άνθρωπο. Συνηθίζω να ταξιδεύω σε κάθε ευκαιρία κυρίως στην Ελλάδα. Σε κάθε τόπο που ταξιδεύω προσπαθώ να μαθαίνω τις συνήθειες και τα έθιμα τους, να δοκιμάζω τα φαγητά τους, να επισκέπτομαι τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία αλλά κυρίως να απολαμβάνω τη φύση. Έτσι συνδυάζω τα ταξίδια μου με την άλλη μεγάλη μου ευχαρίστηση, τη φωτογραφία.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN