• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Αξέχαστη διαμονή στο Semeli Resort, στο Ελατοχώρι Πιερίας

Alex Pantoudis
Проживание
0
Your rating: None

Επιτέλους η εβδομάδα τελείωσε και έφτασε η στιγμή για να ξεφύγουμε επιτέλους από την ρουτίνα της πόλης και να απολαύσουμε κάτι διαφορετικό για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

Από Θεσσαλονίκη μέσω της Εθνικής οδού προς Αθήνα φτάσαμε Κατερίνη και με κατεύθυνση για Σβορώνο, με προορισμό το Ελατοχώρι. Περνώντας τον παλιό και τον νέο οικισμό και κατευθυνόμενοι  προς το χιονοδρομικό και 5χλμ πριν από αυτό, κρυμμένο μέσα στο δάσος βρίσκεται το Semeli Resort. Και μπορεί να μην έχει ακόμα χιόνια, αλλά το μέρος προσφέρεται και για τις υπόλοιπες εποχές.

Φτάνοντας νωρίς το βράδυ της Παρασκευής, το ξενοδοχείο πρόβαλε με τον διακριτικό εξωτερικό φωτισμό, αφήνοντας να ρίξεις μια ματιά προς την κατάφωτη Κατερίνη, μια μαγευτική εικόνα με την πανσέληνο στον ουρανό.

Στο ξενοδοχείο οι υπεύθυνοι μας υποδέχτηκαν με χαμόγελο και μας οδήγησαν στο δωμάτιο, το οποίο ήταν ήδη προετοιμασμένο και ζεστό. Ένα μεγάλο δωμάτιο με τζάκι, ξύλινο πάτωμα και πέτρα συνθέτουν έναν χώρο κατάλληλο για ξενοδοχείο βουνού. Η διακόσμηση του ξενοδοχείου είναι συνδυασμός μοντέρνων στοιχείων με παραδοσιακά, προσδίδοντας σε αυτό πολυτέλεια και απλότητα.

Γνωρίζοντας πως το τριήμερο που θα φιλοξενούμασταν, διοργανωνόταν στην περιοχή για πρώτη φορά, Oktoberfest αλά Ελληνικά, δηλαδή γιορτή μπύρας με λουκάνικα, κατηφορίσαμε στο Παλιό Ελατοχώρι ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Το επόμενο πρωί χαλαρό ξύπνημα και αμέσως για την αίθουσα του εστιατορίου στην οποία σερβίρονταν το πρωινό.  Οι πέτρινοι τοίχοι, η ξύλινη στέγη και το αναμμένο τζάκι άνοιξαν ακόμα περισσότερο την όρεξη, κάτι που ανέλαβε ο πλούσιος μπουφές που κάλυπτε όλες τις απαιτήσεις.

Με τον ηλιόλουστο καιρό σύμμαχο, ξεκινήσαμε για περπάτημα στο κοντινό μονοπάτι από την είσοδο του ξενοδοχείου μέσα στο διπλανό δάσος από οξιές και βελανιδιές. Για όσους ενδιαφέρονται για περπάτημα ή για βόλτα με τετρακίνητο αυτοκίνητο στην γύρω περιοχή υπάρχουν αρκετές ενδιαφέρουσες διαδρομές. Η κορυφή των Πιερίων, το Φλάμπουρο, προσεγγίζεται εύκολα με 4Χ4 και προσφέρει θέα προς την Λίμνη του Αλιάκμονα και την Κοζάνη.

Μετά από την δίωρη βόλτα επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο, το οποίο συμμετείχε στη γιορτή μπύρας με γεύμα στον εξωτερικό χώρο του με θέα τον Όλυμπο και την Κατερίνη. Μετά την μεσημεριανή ξεκούραση στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και ένα γρήγορο εσπρεσσάκι στο χώρο του καφέ, η συνέχεια πάλι στο Παλιό Ελατοχώρι για το live των Jazz Locazz. Για το βράδυ αποφασίσαμε να καθίσουμε για ένα ποτό στο μπαρ του ξενοδοχείου και πραγματικά ήταν η καλύτερη επιλογή.

Την Κυριακή μετά το πρωινό, χαλαρώσαμε στο πολύ όμορφο και φιλόξενο καθιστικό με το αναμμένο τζάκι, ώσπου να έρθει η ώρα να αποχαιρετίσουμε το ξενοδοχείο και να επιστρέψουμε στη Θεσσαλονίκη με την υπόσχεση να επαναλάβουμε την επίσκεψη ένα χιονισμένο τριήμερο!!!!

SHARE IT: 

About the Author

Alex Pantoudis

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και σπούδασα Αρχιτεκτονική, που είναι και το επάγγελμά μου. Σκοπός του ταξιδιού μου είναι να ακολουθήσω ή και να ανακαλύψω μονοπάτια, που δύσκολα θα έπαιρνε κάποιος άλλος.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN