• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Διαμονή στο Αυραγόνιο, στο Μεγάλο Πάπιγγο, Ζαγοροχώρια

Evi Vagianou
Проживание
0
Your rating: None

Έχοντας ρίξει μια ματιά στο εξαιρετικό site του Αυραγωνίου, ήρθαμε μάλλον προετοιμασμένοι να αντικρίσουμε έναν ξενώνα εξαιρετικών προδιαγραφών, με  υψηλό επίπεδο παροχών και με μάλλον ανεβασμένο τον δείκτη των προσδοκιών μας.

Αυτό που αντικρίσαμε όταν φτάσαμε, λίγο αφότου είχε σουρουπώσει, ήταν αντάξιο των όσων είχαμε φανταστεί!

Ένας ξενώνας, απόλυτα εναρμονισμένος με το γύρω φυσικό τοπίο, στον οποίο κυριαρχεί η πέτρα, με 23 σπιτάκια χτισμένα σε διαφορετικά επίπεδα και πλούσια βλάστηση, που λόγω της εποχής, ήταν άκρως φθινοπωρινή, με κίτρινα και κόκκινα πεσμένα φύλλα παντού.

Στα "συν" του ξενώνα, η τοποθεσία του, καθώς ο επισκέπτης αντικρίζει την Αστράκα και τους επιβλητικούς πύργους της από καθε σχεδόν σημείο της αυλής του.

Το δωμάτιό μας ήταν λιτό, με όμορφες πινελιές που του έδιναν άλλο "αέρα", όπως ξύλινες σκαλιστές αντικέ βιβλιοθήκες, με πολλά και διαφορετικά βιβλία για κάθε γούστο, ενώ το τζάκι και το σαλόνι μπροστά σε αυτό έκαναν το χώρο ιδιαίτερα ζεστό, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Η βραδινή εικόνα μας, μια και φτάσαμε αφού είχε σκοτεινιάσει, συμπληρώθηκε από αυτό που αντικρίσαμε το πρωί, όταν πήγαμε να πάρουμε το πρωινό μας:  τα φθινοπωρινά χρώματα ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακά με το φως της ημέρας, ενώ η Αστράκα, θαμμένη μέσα σε σύννεφο, έκανε το τοπίο ακόμη πιο αξιοθαύμαστο.

Το Μικρό Πάπιγκο με τα γραφικά σπίτια του φαινόταν ακριβώς απέναντι, μέσα σε πλούσια βλάστηση, προκαλώντας μας απλά να το φωτογραφίσουμε, ξανά και ξανά, μαζί με όλο το γύρω τοπίο.

Θα ήταν παράλειψή μας να μην αναφερθούμε στην πανέμορφη Νανούκ, τη λευκή σκυλίτσα μασκότ του Αυραγωνίου, που κατάφερε να λυγίσει τις αντιστάσεις μας και να μας κάνει να της δώσουμε ό, τι περίσσεψε από το τραπέζι του πρωινού, όχι μόνο την πρώτη, αλλά και τη δεύτερη μέρα, με εκείνα τα θλιμμένα ματιά και το όλο νάζι κούνημα της μύτης της! Μάλλον το είχε εξασκήσει πολλές φορές στο παρελθόν με παρόμοια θετικά αποτελέσματα, για αυτό και το εφάρμοσε και σε μας! 

SHARE IT: 

About the Author

Evi Vagianou

Ονομάζομαι Εύη Βαγιάνου, γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη και είμαι δικηγόρος από το 2005. Εκτός από τον αθλητισμό και τα extreme sports στη φύση, η άλλη μεγάλη μου αγάπη είναι να ταξιδεύω και η μοναδική μου παρηγοριά όταν γυρίζω από ένα ταξίδι, είναι να αρχίσω αμέσως να προετοιμάζω το επόμενο.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN