• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Η μαγεία της λίμνης Κερκίνης στις Σέρρες

Athina Ioannidou
Достопримечательности
0
Your rating: None

Η Κερκίνη είναι μια λίμνη σημαδιακή για τους Έλληνες και δει για τις Σέρρες στην οποία και ανήκει χωροθετικά.

Εκείνη επέλεξε ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος για να γυρίσει το έργο του «Το Λιβαδι που δακρύζει», μέσα στην οποία έχτισε ολόκληρο χωριό. ΜΕΣΑ στη λίμνη.

Η λίμνη αυτή δημιουργήθηκε απο τότε που χτίστηκε το φράγμα του Στρυμώνα, για αυτό και τα νερά της δεν είναι ποτέ ίδια.

Μπορεί να την έχεις επισκεπτεί πέρσυ και να είδες νούφαρα κατα μήκος της και να εντυπωσιάστηκες και να πας φέτος να την δεις και να μην συνταντήσεις τίποτα άλλο παρα λυρικά κλαριά δέντρων να βγαίνουν μέσα απο τα νερά και πουλιά να την διασχίζουν.

Εγώ συνάντησα ένα τοπίο μαγικό. Παραποτάμια δάση από άγριες ιτιές, νούφαρα που επιπλέουν σε έκταση χιλιάδων στρεμμάτω και βουβάλια που κολυμπούν στα ήσυχα νερά της λίμνης.

Φωτογραφίσαμε τα πουλιά (φιλοξενούνται πάνω απο 300 είδη), του ψαράδες να σχίζουν τα ήσυχα νερά και τα εξωπραγματικά δέντρα του νερού.

Κάτσαμε μέχρι να πέσει ο ήλιος και έπεσε μέσα στο νερό και πίσω απο το όρο Μπέλλες. Μετά ξεκινήσαμε για τα Άνω πορόια, όπου και γευτήκαμε στην ταβέρνα του χωριού εξαιρετικές λιχουδιές από κρέας και τυροκομικά απο τα Βουβάλια της περιοχής. Βουβαλίσιο κρέας σε διάφορες παραλαγές και καζαν ντιπι απο βουβαλίσιο γάλα!

Το προτείνω σε φυσιοδίφεις, σε παρατηρητές πουλιών, σε φωτογράφους και σε εραστές των ξεχωριστών γεύσεων.

SHARE IT: 

About the Author

Athina Ioannidou

“Δεν έχω πάει παντού, αλλά είναι στην λίστα μου.” –  είναι το βασικό μου Μότο, κλεμμένο απο την Susan Sontag.Ιδανικό ταξίδι για μένα δεν υπάρχει, όλα τα ταξίδια είναι ιδανικά από μόνα τους. Το ταξίδι γενικά μέσα στο μυαλό μου είναι ένα ιδανικό. Είναι για μένα ο σκοπός, είτε είναι με το νου, είτε μέσα από εικόνες, είτε από εμπειρίες άλλων, από ντοκιμαντέρ, είτε γίνεται μέσα από βιβλία. Όποιο μεταφορικό μέσο και να πάρω το ταξίδι είναι αυτό που μου δίνει την δυνατότητα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο. Αυτή η εμπειρία με βοηθάει να αναγνωρίζω το δικό μου σημείο σε αυτό το κόσμο.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN