• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Πευκόφυτο ή Καράτεπε στην Θεσσαλονίκη

spiridoula
Достопримечательности, Неповторимые туристические маршруты
0
Your rating: None

Ζώντας στη Θεσσαλονίκη ως φοιτήτρια πάντα θυμάμαι ότι έψαχνα με την παρέα μου την πιο ωραία θέα σε όλη την πόλη.

Χρειάστηκαν λοιπόν 5 χρόνια για να ανακαλύψουμε αυτό το μέρος ,και δεν είναι  άλλο από το Καράτεπε.

Shortinfo : Πευκόφυτο ή Καρατεπέ (=Μαύρος Λόφος): η απόσταση από την πόλη της Θεσσαλονίκης είναι περίπου 1.800 μέτρα. Η έκταση που καταλαμβάνει ο χώρος είναι περίπου 30 στρ. και το μέσο υψόμετρο της περιοχής είναι 350 μέτρα. Η προσπέλαση στο χώρο γίνεται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα, Δίκυκλα ή Πεζοί.

Ακόμα θυμάμαι εκείνο το βράδυ του Σεπτεμβρίου. Καθόμασταν στο μπαλκόνι του σπιτιού ώσπου η φίλη μας ανέφερε αυτό το μέρος. Δεν χρειάστηκε πολύ ώρα για να επιβιβαστούμε στο αμάξι και να πάρουμε τον δρόμο προς το δάσος του Σέιχ Σου. Σε όλη την διαδρομή το μόνο που γύρναγε στο μυαλό μου ήταν μπερδεμένες σκέψεις, πόσα λάθη είχα κάνει, πόσα προβλήματα είχα δημιουργήσει. Όλες αυτές οι σκοτούρες σταμάτησαν μόλις είδα την ταμπέλα που έλεγε «Καράτεπε» . Γύρω μου μόνο σκοτάδι και μία ησυχία που δύσκολα συναντάει κανείς τόσο κοντά στην πόλη.

Ακολουθώντας έναν πλακόστρωτο δρομάκι οδηγηθήκαμε σε ένα ξέφωτο και προχωρήσαμε μέχρι να δούμε τι κρυβόταν πίσω από τους ξύλινους πασσάλους. Την εικόνα αυτή νομίζω ότι θα την θυμάμαι για πολύ καιρό ακόμα....

Αμέτρητα φωτάκια σε ουρανό και Γή, γύρω σου δέντρα ,ενώ έχεις στα πόδια σου όλη την πόλη. Το φεγγάρι φώτιζε το Θερμαϊκό σχηματίζοντας ένα μονοπάτι που ενώνει τον κόσμο μας με το άπειρο.

Όλες οι σκέψεις μου σβήστηκαν σαν να τις καθάρισε ο αέρας. Κοιτάζοντας αυτήν την εικόνα όλες οι τύψεις, τα προβλήματα, χαρές , λύπες εξαφανίστηκαν και με κατέκλυσε το αίσθημα της ελευθερίας....

Λυτρώνεσαι από όλα σου τα πάθη....

Το έχεις νιώσει?

SHARE IT: 

About the Author

spiridoula

Η Σπυριδούλα ή αλλιώς Πέπη είχε την τύχη να περάσει τα φοιτητικά της χρόνια στην όμορφη Θεσσαλονίκη . Πλέον είναι μόνιμος κάτοικος της Αθήνας αλλά κάθε μέρα αναπολεί τους δρόμους της συμπρωτεύουσας. Δηλώνει φυσικοθεραπεύτρια στο επάγγελμα και αναζητά διεξόδους δημιουργίας και έκφρασης. Αγαπάει πολύ τον σκύλο της, τον πειραματικό κινηματογράφο και το άτομο που την ωθεί στην δημιουργία( Γ.Π). Απεχθάνεται την αγένεια και την μιζέρια!

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN