• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Μια βόλτα στο Νέο ανανεωμένο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Ioanna Serafimidou
Достопримечательности
0
Your rating: None

Short info: Αρχιτέκτονες οι Μπερναρ Κουόμο και  Πρόδρομος Νικηφορίδης ενώ πηγή έμπνευσης αποτέλεσαν οι κήποι που είχαν οι επαύλεις των Εξοχών, οι οποίοι φτάνανε ως τη θάλασσα.

Εδώ και χρόνια την ονομάζουμε Νέα Παραλία και τώρα, περισσότερο από ποτέ δικαιώνει το όνομά της. Ξεκινάει από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης και εκτείνεται μέχρι το Μέγαρο Μουσικής.

Με 5 θεματικά πάρκα _κήπους: Εκεί κάνω βόλτες με το καρότσι ή με το ποδήλατο, ξαπλώνω πάνω στο γρασίδι και κάνω από τα ωραιότερα πικ νικ, ξεφυλλίζω και ανταλλάσσω βιβλία όταν η ομάδα «why not::» στήνει μία Pop Up Library, ακούω μουσική στο Πάρκο της Μουσικής όταν η ομάδα «Θεσσαλονίκη αλλιώς» πλημμυρίζει την πόλη με εκδηλώσεις και χρώματα.

Κάθε πάρκο - κήπος έχει μια άλλη θεματική και έτσι είναι δύσκολο να πεις ποιο από τα πέντε είναι ωραιότερο: Ο Κήπος του Ήχου, των Ρόδων, της Μνήμης, του Νερού ή της Μουσικής;

Κάθομαι στα παγκάκια και αγναντεύω το πέλαγος. Βλέπω ψαράδες να ακουμπούν τα καλάμια τους και να περιμένουν με τα σύνεργά τους, να μαζεύονται παρεούλες και να τα λένε. Παιδιά παίζουν στις παιδικές χαρές. Είναι αλήθεια πως δεν υπάρχει πολύ πράσινο. Σε ανταμείβει όμως η θάλασσα. Οι καθημερινές στην παραλία είναι μαγικές, με ήλιο ή ομίχλη, δεν έχει σημασία!

Είναι το μεγαλύτερο μπαλκόνι με θέα τον Όλυμπο.

Στην ομορφότερη πόλη της Ελλάδας με κεντρικό άξονα τη Θάλασσα.

Να τα πούμε εκεί μια μέρα;

View New Bay Thessaloniki, Νεα Παραλια Θεσσαλονικης in a larger map

SHARE IT: 

About the Author

Ioanna Serafimidou

Η Ιωάννα Σεραφειμίδου δυσκολεύεται πάντα να αυτοπροσδιοριστεί. Θα ήθελε να είναι συγγραφέας ή δημοσιογράφος. Θα ήθελε να είναι και Παιδαγωγός. Σπούδασε όμως Τουριστικές Επιχειρήσεις. Και ανακάλυψε πόσο της αρέσουν τα ταξίδια! Είναι πια μαμά πλήρους απασχόλησης και περνάει το χρόνο της ανακαλύπτοντας ιδέες για δημιουργικό ελεύθερο χρόνο των γονιών με τα παιδιά. Αυτό έκανε και πριν γίνει μαμά. Δημιούργησε το 2009 τις «Πυγολαμπίδες στο κλουβί» (www.pigolampides.gr) - έναν οδηγό εκδηλώσεων και ελεύθερου χρόνου για τα παιδιά και την οικογένεια στη Θεσσαλονίκη. Αγαπάει τη Θεσσαλονίκη αν και θα ήθελε πολύ να μένει και σε μία πόλη της Ευρώπης, διαφορετική κάθε χρόνο! Περισσότερα: http://gr.linkedin.com/in/ioannaser

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN