• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Καρναβάλι Ξάνθης - Το καρναβάλι της Β. Ελλάδας

Nensi Vigani
Απόκριες
0
Your rating: None

Ένα από τα πιο όμορφα γεγονότα στην πόλη της Ξάνθης(ή αλλιώς “Η πόλη με τα 1000 χρώματα”) είναι φυσικά το καρναβάλι της, που όλοι περιμένουν κάθε χρόνο με ανυπομονησία!!

Όταν πλησιάζει ο Μάρτιος  όλοι οι Βορειοελλαδίτες ξερόυν  ότι ένα από τα σαββατοκύριακα είναι αφιερωμένο στην πόλη αυτή. Οι πολύχρωμες, αστείες στολές και τα άρματα των συλλογών της Ξάνθης κάνουν την εμφάνιση τους στην Παρέλαση της Κυριακής η οποία ξεκινά από Φόρο και καταλήγει στο Γήπεδο του ΑΟΞ.

Η αποκριάτικη μουσική, η ρετσίνα αλλά και φιλόξενη συμπεριφορά των κατοίκων είναι αυτό που κάνει αυτό το καρναβάλι τόσο ξεχωριστό.

Φυσικά το κέφι δεν τελειώνει όταν τελειώνει κ η παρέλαση. Αντιθέτως συνεχίζει με πολλά πάρτυ είτε στις πλατείες είτε σε διαφορά μαγαζιά της πόλης. Εάν έχετε ελεύθερο ένα τρίμερο και αυτό τυχαίνει να είναι στις μέρες της Αποκριάς, μην διστάσετε να επισκεφτείτε την Ξανθή.

Θα την λατρέψετε!

SHARE IT: 

About the Author

Nensi Vigani

Γενήθηκα στην Αλβανία, αλλά τα τελευταία 14 χρόνια μένω στην Ελλάδα. Αγαπώ την μουσική και την φωτογραφία γιατί πιστεύω οτι με αυτά μπορείς να εκφράσεις οτιδήποτε καλό ή κακό. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να θυμάσαι κάθε στιγμή της ζωής σου γιατί κάθε στιγμή αξίζει να την θυμάσαι. Ένα απο τα μεγαλύτερα μου όνειρα είναι να επισκεπτώ το Rio De Janeiro! Ο λόγος, φυσικά η μουσική, οι άνθρωποι, ο χορός και η μοναδική ομορφιά της πόλης.

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN