• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Παραδοσιακά αξιοθέατα της Μύρινας, Λήμνος

Vagelina B.
Αξιοθέατα
0
Your rating: None

Υπάρχουν πράγματα να δεις και να επισκεφτείς στην Μύρινα, παρά το γεγονός ότι το μέγεθός της συνηγορεί για το αντίθετο. Όταν βαρεθείτε την ρουτίνα του μπάνιου και της ξαπλώστρας, επισκεφθείτε οπωσδήποτε το αρχαιολογικό μουσείο και τον προϊστορικό οικισμό (είναι κοντά το ένα με το άλλο).

Στον προϊστορικό χώρο μάλιστα παρέχεται εκτενέσταστη ξενάγηση και ο χώρος είναι πολύ καλά διατηρημένος, αν και δεν είναι πολύ μεγάλος (ο μεγάλος οικισμός είναι στην Πολιόχνη). Το αρχαιολογικό μουσείο εκτείνεται σε 2 ορόφους. Έχει αρκετά εκθέματα τόσο από την Μύρινα, όσο και από τον οικισμό της Πολιόχνης. Προσοχή- φωτογραφίες δεν επιτρέπονται παντού μέσα στο Μουσείο, ρωτήστε πρώτα!
    
Μια εναλλακτική που έχει η Μύρινα είναι το Εκκλησιαστικό Μουσείο. Δεν το επισκέφτηκα, όμως το οικοδόμημα ήταν στον δρόμο μου για το ξενοδοχείο, και όπως και όλα του Ρωμέικου Γιαλού, από άποψη αρχιτεκτονικής ήταν απλά υπέροχο.

Πού αλλού να πάτε; Φυσικά στο Κάστρο! Μπορείτε να ανεβείτε είτε από τον Ρωμέικο είτε από τον Τούρκικο Γιαλό, και παρά την δύσκολη ανάβαση, η θέα σας αποζημιώνει και με το παραπάνω. Όλη η Μύρινα απλώνεται στα πόδια σας με την φυσική ομορφιά της, και το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να καταγράψετε την μαγεία του τοπίου στο μυαλό ή...στην φωτογραφική σας.

Αλλά υπάρχει και ένα ακόμα...αξιοθέατο. Τα ελάφια! Όχι, δεν κάνω πλάκα. Τα ελάφια ζουν στις διάφορες σπηλιές του Κάστρου και ενίοτε βγαίνουν για να θαυμάσουν την θέα και τους...τουρίστες. Δεν είχα την τύχη να δω ελάφι κατά την ανάβασή μου στο Κάστρο. Ίσως εσείς να είστε πιο τυχεροί!

Tip: Αν θέλετε να ανεβείτε στο Κάστρο, φροντίστε να είναι νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα που ο ήλιος βρίσκεται στην δύση του. Η ζώνη 11 π.μ.-7 μ.μ. καλοκαιριάτικα είναι απλά απαγορευμένη, εκτός και αν διαθέτετε μεγάλες αντοχές και ακόμα πιο μεγάλα αποθέματα νερού μαζί σας.

SHARE IT: 

About the Author

Vagelina B.

Είμαι teenager ακόμα -οριακά, μην φανταστείτε- αλλά αισθάνομαι μεγάλη. Θα μ' άρεσε να ταξιδεύω παντού και συχνά, αλλά για να το κάνω πρέπει να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα και να βρεθώ εισοδηματίας (αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία). Αντ' αυτού λοιπόν διαλέγω στην τύχη μέρη πάνω στο χάρτη και έχω φτιάξει μια wishlist προορισμών (που λογικά θα παραμείνει για πάντα wishlist). Σπουδάζω Ιατρική (αυτό όχι στην τύχη), οπότε φροντίστε επιμελώς να μην πέσετε ακόμα στα θαυματουργά χεράκια μου. Είμαι και Σαλονικιά σε λέω, οπότε βάλτε το κλασσικό τριπλό “λλλ” σε όλλλες τις αντίστοιχες λλλέξεις.
 

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN