• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Παραλία Μάγειρας στην Εύβοια για camping και αστέρια.

Diaviosi
Παραδεισένιες Παραλίες
0
Your rating: None

Καλησπέρα φιλαράκια.

Μπορεί ημερολογιακά το καλοκαίρι να πέρασε, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει μέσα μας, αφού το αναπολούμε συζητώντας για τις εμπειρίες!

O φετινός καλοκαιρινός ήλιος σε ένα από τα σημεία που με βρήκε, ήταν να κάτω από την ομπρέλα μου στη παραλία Μάγειρας, ένας ακόμα ιδανικός προορισμός για κάποιον που είναι αρχάριος στο camping. Μία παραλία όπου σε περίοδο αιχμής, σφύζει από κόσμο, επί των πλείστων από οικογένειες και παρέες με ηλικίες άνω των 25-30. Παρόλα αυτά έστησα την σκηνή μου για να κάνω ελεύθερο camping, αφού ήθελα να χαρώ το μέρος και κατά τις βραδινές ώρες, πραγματικά η εναλλαγή ήταν τρομακτική. Μόλις έπεσε ο ήλιος μείναμε εμείς και εμείς, με κοινό μας φίλο το φεγγάρι που βγήκε από τα μέσα του Αιγαίου. Παράγοντας αυτών των ειδυλλιακών στιγμών ήταν και η νηνεμία που υπήρχε στην περιοχή, αλλά και η πολύ εύκολη πρόσβαση που αναζητούσα. 

Διαδρομή

Από την υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας, οδήγησα για περίπου 70km σε έναν ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Μία απόσταση μόλις 1 ώρα και 40 λεπτά με χώριζε από της βουτιές μου στα απίστευτα αυτά νερά. Η διαδρομή αν και σύντομη σε μερικά σημεία προσφέρει απίστευτη ομορφιά, με ξεχωριστή την στιγμή που αντιλαμβάνεσαι με τα μάτια σου ότι φτάνεις στον παραλιακό οικισμό του Κάλαμου .

Τοπίο

Αν και το 2012 η τοποθεσία ξεγυμνώθηκε από την φωτιά, μπορεί να διακρίνει κανείς την φύση να υφαίνει το πράσινο φουστάνι της, Αυτό βέβαια είναι κάτι που σου δημιουργεί ανάμικτα συναισθήματα και σε κάνει να αποκτάς ακόμα περισσότερο οικολογική συνείδηση. Το μέρος είναι τόσο όμορφο με τα κρυσταλλικά του νερά, που διαβαίνοντας τον κατηφορικό δρόμο, το μοναδικό χρώμα του Αιγαίου σε κάνει να ξεχνάς τους προβληματισμούς σου. Μόλις πατήσεις το άσπρο ψιλό βοτσαλάκι και στήσεις την ομπρέλα σου, ένα ρίγος σε κυριεύει και όχι λόγο κάποιου αέρα, αλλά από την επίτευξη του στόχου, δηλαδή να βρεθείς σε ένα τέτοιο μέρος με σκοπό να κάνεις ελεύθερο camping.

Ο κόλπος είναι σχετικά μικρός, στην δεξιά μεριά υπάρχει κάποια "σπηλίτσα" από τα κενά που έχουν δημιουργηθεί επειδή έχουν πέσει κάποια βράχια. Στο πίσω μέρος της παραλίας τα αμάξια σχεδόν ακουμπάνε την αμμουδιά και σαν προέκταση αυτού υπάρχουν μερικοί λόφοι που χωρίζονται σε κάποιο σημείο από την ρεματιά που καταλήγει λίγο πριν την παραλία. Στα αριστερά της παραλίας συνήθως διακρίνουμε τους free camper’s ,αφού κάποιοι βράχοι σαν φυσικό όριο  δίνουν την αίσθηση ενός ξεχωριστού κομματιού της παραλίας .

Ο μοναδικός ουρανός λόγω έλλειψης φωταγώγησης της τοποθεσία,ς είναι ασύλληπτος με το φεγγάρι να συμπληρώνει το όλο σκηνικό, βγαίνοντας μέσα από το νερό λες και ήταν κρυμμένο κάτω από αυτό.

Tips

Αν υποκινήθηκες να πάς για ελεύθερο camping στην παραλία του Μάγειρα, θα σε συμβούλευα να μην ανάψεις κάποια φωτιά (υπάρχει και σχετική ταμπέλα), αλλά και να έχεις κατά νου ότι επειδή αποτελεί υπερβολικά εύκολο προορισμό να μην απελπιστείς αν βρεθείς εν μέσω πολυκοσμίας, εξάλλου αν το μετανιώσεις έχει αρκετές παραλίες εκεί δίπλα που αν το θες μπορείς να κατασκηνώσεις σχεδόν μόνος σου, σε εξίσου όμορφες παραλίες. Επίσης σε σχετικά κοντινή απόσταση υπάρχουν οικισμοί για τις προμήθειες που μπορεί να χρειαστείς!

Καλή συνέχεια, Να θυμάστε ότι διακοπές και διασκέδαση δεν είναι μόνο ο καλοκαίρι!

SHARE IT: 

About the Author

Diaviosi

Αγαπημένη μου ασχολία να βρίσκομαι μακριά από την πόλη, χωμένος μέσα στην αγκαλιά ενός πιο φυσικού περιβάλλοντος, παρέα με  "ποιοτικούς"  ανθρώπους που έχουν αξίες καιτους αρέσει η ίδια δραστηριότητα.

Πέρα από την όμορφη παρέα του alternatrips μπορείτε να με βρείτε και στο προσωπικό μου ιστολόγιο.

Διαβίωση, free camping & πεζοπορία στη φύση

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN