• Ελληνικά
 • English
 • Русский

10 πράγματα που κάνει ένας Αλτερνατρίπερ στην Σαντορίνη.

Athina Ioannidou
Δραστηριότητες
0
Your rating: None

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για την ομορφιά και τα κάλλη της Σαντορίνης. Δεν είναι τυχαία άλλωστε το πιο ωραίο νησί του Αιγαίου, έχει την καλντέρα του, τα υπόσκαφά του, τον προιστορικό οικισμό του, τα δαιδαλώδη δρομάκια του, τις πισινούλες που χύνονται στους γκρεμούς, τον Σκάρο, το Ημεροβίγλι, τα μοναδικά κρασιά της, τα ντοματάκια της και χίλια δυο που μπορείς να απολαύσεις. Εγώ θα σας προτείνω αυτά που απόλαυσα πραγματικά και προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους Αλτερνατρίπερς του ντουνιά.

 1. Αν είναι να μείνεις κάπου, σίγουρα αυτό θα πρέπει να βρίσκεται στο Ημεροβίγλι και σίγουρα να είναι υπόσκαφο και να έχει πισινούλα. Αξίζει να μείνεις άφραγκος και να τρως ψωμί και τυρί για τον επόμενο μήνα.
 2. Το ηλιοβασίλεμα καλό είναι και από τα Φηρά καλό και από την Οία, αλλά πολύ καλύτερο στο εκκλησάκι ακριβώς μπροστά από το Σκάρο, στο Ημεροβίγλι. Αν πάλι θέλεις να στριμωχτείς και να χειροκροτήσεις τον ήλιο που πέφτει στη θάλασσα τότε θα πρέπει να πας στην Οία.
 3. Μετά το σοκ - πολυκοσμίας που θα πάθεις σε Φηρά, Φηροστεφάνι, Οία, Περίβολο και Περίσσα, θα θέλεις κάπου να κρυφτείς και τα κατάλληλα μέρη για incognito καταστάσεις είναι τα χωριά Πύργος, Μεγαλοχώρι και Ακρωτήρι.
 4. Προτείνω ανεπιφύλακτα και απροκάλυπτα να κάνεις την πεζοπορική διαδρομή από Οία προς Ημεροβίγλι, διασχίζοντας την καλντέρα από χωριό σε χωριό, αλλά αν σου κάθετε βαρύ το πρόγραμμα ή έχει πολύ ζέστη μπορείς να κάνεις σούρουπο τη διαδρομή Ημεροβίγλι - Φηρά. Απλά καταπληκτική περατζάδα.
 5. Θα πας οπωσδήποτε στο Μουσείο Προιστορικής Θήρας που βρίσκεται στα Φηρά. Εκεί υπάρχει φυλασόμενος ένας εκπληκτικός πολιτισμός που άνθισε το 1.700 πχ, με αμφορείς, τοιχογραφίες, κοσμήματα, πιθήκους, έγχρωμα ψηφιδωτά και γυναίκες με μπουκλωτά μαλλιά και στήθη πεταχτά. Αφού τελιώσεις από εδώ θα φύγεις κατευθείαν για τον αρχαιολογικό χώρο στο Ακρωτήρι για να δεις που έμενε όλος αυτός ο πολιτισμός. Έχει μείνει ανέπαφος αφού καλύφθηκε από τη λάβα και έχουν φέρει στο φως μόλις το 10% του μεγέθους του. Θα πάθετε πλάκα!
 6. Πηγαίνοντας για τον αρχαιολογικό χώρο, θα σταματήσεις έξω από το μεγαλοχώρι, στα κεραμοποιεία και θα πάρεις πανέμορφα αντίγραφα κεραμικά σαν αυτά που θα δεις μέσα στο Μουσείο Προιστορικής Θήρας.
 7. Θα πρέπει να επισκεφθείς όλα τα Καστέλια και τους Γουλάδες του νησιού. Τα μεν Καστέλια είναι τα κάστρα και οι Γουλάδες είναι οι πύργοι του νησιού. Κατευθύνσου στον Πύργο, στο Ακρωτήρι και στον Εμπορειό.
 8. Για να ανέβεις στην κορυφή του νησιού και να δεις ένα ηλιοβασίλεμα κορυφαίο θα πάρεις τον δρόμο για τη Μονή του Προφήτη Ηλία. Ναι εκεί είναι πάνω στο βουνό!
 9. Είναι αδύνατο να φύγεις από το νησί αν δεν δοκιμάσεις τα κρασιά του, το νυχτέρι, το βινσάντο και άλλες μικρότερες ποικιλίες. Το Santo Wines, δηλαδή ο συναιτερισμός του νησιού είναι καλή περίπτωση και σε φοβερό σημείο.
 10. Τελευταίο αφήνω τον περίπλου του νησιού με ένα καταμαράν. Αν είστε μεγάλη παρέα αξίζει να το νοικιάσετε και να σας πάει σε όλες τις παραλίες του νησιού, αλλιώς μπορείτε να συμμετάσχετε στις υπάρχουσες διαδρομές με καταμαράν 

Ποια είναι τα δικά σας αγαπημένα σημεία στη Σαντορίνη;

SHARE IT: 

About the Author

Athina Ioannidou

“Δεν έχω πάει παντού, αλλά είναι στην λίστα μου.” –  είναι το βασικό μου Μότο, κλεμμένο απο την Susan Sontag.Ιδανικό ταξίδι για μένα δεν υπάρχει, όλα τα ταξίδια είναι ιδανικά από μόνα τους. Το ταξίδι γενικά μέσα στο μυαλό μου είναι ένα ιδανικό. Είναι για μένα ο σκοπός, είτε είναι με το νου, είτε μέσα από εικόνες, είτε από εμπειρίες άλλων, από ντοκιμαντέρ, είτε γίνεται μέσα από βιβλία. Όποιο μεταφορικό μέσο και να πάρω το ταξίδι είναι αυτό που μου δίνει την δυνατότητα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο. Αυτή η εμπειρία με βοηθάει να αναγνωρίζω το δικό μου σημείο σε αυτό το κόσμο.

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN