• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Η Νέδα: Το ποτάμι και οι καταρράκτες στην Πελοπόννησο.

Christina Maniati
Παραδεισένιες Παραλίες, Δραστηριότητες
0
Your rating: None

Μόνο δυο ποτάμια στην Ελλάδα έχουν θηλυκό όνομα. Το ένα από αυτά από την εποχή του Παυσανία, και ακόμα πιο πίσω, χωρίζει την Ηλεία από τη Μεσσηνία: η Νέδα. Πηγάζει από το ορεινό τμήμα στα σύνορα των δυο νομών (πολύ κοντά στην Ανδρίτσαινα) και μετά από 32 χιλιόμετρα πανέμορφης διαδρομής καταλήγει στον Κυπαρισσιακό κόλπο στη θέση Ελαία.

Το φαράγγι της Νέδας είναι προσπελάσιμο τους καλοκαιρινούς μήνες και αποτελεί μια πραγματικά μαγευτική διαδρομή για όλους τους φυσιολάτρες. Η πεζοπορία μπορεί να ξεκινήσει από δυο σημεία, είτε από την Ηλεία κοντά στη Φιγαλεία και τον Επικούριο Απόλλωνα είτε από τη Μεσσηνία κοντά στα χωριά Σιδηρόκαστρο και Αυλώνα. Η διαδρομή είναι μαγική καθώς πλαισιώνεται από ελαιώνες, συκιές, πλατάνια, αγριοβελανιδιές και πουρνάρια.

Για τους τολμηρούς υπάρχει μεγάλη διαδρομή που σε πολλά σημεία απαιτεί περπάτημα και κολύμπι μέσα στα νερά του ποταμού. Για τους λιγότερο γυμνασμένους υπάρχει η πιο μικρή διαδρομή, με περπάτημα από μονοπάτι. Και οι δυο περνούν από τους δυο μικρούς καταρράκτες και καταλήγουν στον τρίτο μεγάλο καταρράκτη που σχηματίζει μια πανέμορφη φυσική πισίνα. Όποια διαδρομή κι αν έχει ακολουθήσει κανείς η βουτιά στα παγωμένα νερά της πισίνας κάτω από το μεγάλο καταρράκτη θα είναι μια μοναδική απόλαυση από τον κάματο της πεζοπορίας.

Δεν ξέρω πως μπορεί να είναι ο παράδεισος, πάντως η εικόνα που αντικρίζεις καθώς φθάνεις στον μεγάλο καταρράκτη μόνο με εικόνες παραδείσου μπορεί να συγκριθεί!

SHARE IT: 

About the Author

Christina Maniati

Μου αρέσουν τα ταξίδια, τα οποία θεωρώ επένδυση και πηγή παιδείας για έναν άνθρωπο. Συνηθίζω να ταξιδεύω σε κάθε ευκαιρία κυρίως στην Ελλάδα. Σε κάθε τόπο που ταξιδεύω προσπαθώ να μαθαίνω τις συνήθειες και τα έθιμα τους, να δοκιμάζω τα φαγητά τους, να επισκέπτομαι τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία αλλά κυρίως να απολαμβάνω τη φύση. Έτσι συνδυάζω τα ταξίδια μου με την άλλη μεγάλη μου ευχαρίστηση, τη φωτογραφία.

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN