• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Χλεμούτσι, Κάστρο Clermont ή Castel Tornese στην Ηλεία, Πελοπόννησος.

Christina Maniati
Αξιοθέατα
0
Your rating: None

Φεύγοντας από την Πάτρα και κατευθυνόμενος προς τον κάμπο της Ηλείας σίγουρα την προσοχή σου θα τραβήξει ένα κάστρο σε έναν λόφο που σπάει τη μονοτονία του επίπεδου τοπίου. Ειδικά αν είναι βράδυ αποκλείεται να μην εντυπωσιαστείς από το θέαμα του φωτισμένου κάστρου, το οποίο διακρίνεται από χιλιόμετρα μακριά. Πρόκειται για το Χλεμούτσι ή Clermont όπως το είχαν ονομάσει οι Γάλλοι ιδιοκτήτες του ή και Castel Tornese όπως το ονόμασαν οι Βενετσιάνοι. Κατασκευάστηκε γύρω στο 1220, την εποχή της Φραγκοκρατίας, από το Γοδεφρείδο Β' Βιλλεαρδουίνο και προστάτευε την πρωτεύουσα του πριγκιπάτου, Ανδραβίδα αλλά και το επίνειο της, τη Γλαρέντζα.

Σήμερα είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα κάστρα της Ελλάδας, στο εσωτερικό του οποίου λειτουργεί και μουσείο. Γύρω του απλώνεται ένα μικρό χωρίο, το Κάστρο. Η θέα από την περιοχή είναι μοναδική καθώς μπορείς να αγναντεύσεις τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά και το μάτι σου να χαθεί στο απέραντο χαλάζιο του Ιονίου. Πέρα όμως από τη θέα μπορείς να απολαύσεις μια από τις ομορφότερες παραλίες της περιοχής, τη Χρυσή ακτή. Γαλάζια, ρηχά νερά, ψιλή άμμος… ιδανικός προορισμός για ηρεμία και χαλάρωση. Και αυτό σε μια έκταση αρκετών χιλιομέτρων καθώς η παραλία συνεχίζεται προς τα Λουτρά της Κυλλήνης με τα πεύκα, τους αμμόλοφους και τα μοναδικά κρινάκια της άμμου και καταλήγει στο Αρκούδι, ένα μικρό παραθαλάσσιο οικισμό όπου μπορεί κανείς να φάει και να απολαύσει τον καφέ του δίπλα στη θάλασσα.

Το ξεχωριστό στοιχείο όλων αυτών των περιοχών είναι ότι έχουν καταφέρει να είναι παρθένες και ανεπηρέαστες από τον τουρισμό. Για όσους λοιπόν αγαπούν την ιστορία, τη φύση, την ησυχία και την θάλασσα είναι σίγουρα το ιδανικό μέρος. Πάρτε το βιβλιαράκι σας, την ομπρέλα σας και την ψάθα σας (γιατί υπάρχουν και οι οργανωμένοι χώροι αλλά η παραλία είναι τόσο μεγάλη που μπορείς πολύ εύκολα να απομονωθείς) και… ΚΑΛΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ!

SHARE IT: 

About the Author

Christina Maniati

Μου αρέσουν τα ταξίδια, τα οποία θεωρώ επένδυση και πηγή παιδείας για έναν άνθρωπο. Συνηθίζω να ταξιδεύω σε κάθε ευκαιρία κυρίως στην Ελλάδα. Σε κάθε τόπο που ταξιδεύω προσπαθώ να μαθαίνω τις συνήθειες και τα έθιμα τους, να δοκιμάζω τα φαγητά τους, να επισκέπτομαι τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία αλλά κυρίως να απολαμβάνω τη φύση. Έτσι συνδυάζω τα ταξίδια μου με την άλλη μεγάλη μου ευχαρίστηση, τη φωτογραφία.

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN