• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Περιπλανήσεις στα δρομάκια του Ναυπλίου

Christina Maniati
Αξιοθέατα
0
Your rating: None

Ώρα για κουίζ… Σε ποια πόλη της Ελλάδας μπορώ να πιω καφέ στην πλατεία Συντάγματος και να αγναντεύω το κτίριο της πρώτης Βουλής; Πού θα συναντήσω το πρώτο φαρμακείο; Την πρώτη Σχολή Ευελπίδων; Τον θρόνο του βασιλιά στη μητρόπολη;

Μα φυσικά στην πρωτεύουσα!!! Την πρώτη όμως πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους: το Ναύπλιο!

Πραγματική περιπλάνηση στην ιστορία του νεοσύστατου ελληνικού κράτους αποτελεί η πόλη του Ναυπλίου. Στενά δρομάκια με παλιά δίπατα αρχοντικά, μικρά μπαλκόνια που τα στολίζουν βουκαμβίλιες και πολλά σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος. Ξεκινώντας από το αρχαιολογικό μουσείο που φιλοξενεί ευρήματα του Μυκηναϊκού πολιτισμού που άκμασε στην περιοχή και καταλήγοντας στον  Άγιο Σπυρίδωνα όπου ακόμα και σήμερα μπορείς να δεις το σημείο που έπεσε νεκρός ο πρώτος κυβερνήτης, θα ταξιδέψεις σε πολλούς αιώνες ιστορίας.

Το απολαυστικότερο όμως είναι ότι στο Ναύπλιο η ιστορία συνυπάρχει αρμονικά με την σύγχρονη πραγματικότητα. Τα στενά δρομάκια  είναι γεμάτα από όμορφα καφέ, μπαράκια, εστιατόρια ανάμεσα στα οποία παρεμβάλλονται μνημεία, αρχοντικά και μουσεία. Κόσμος πηγαινοέρχεται όλη μέρα αλλά και την νύχτα, αφού η νυχτερινή ζωή της πόλης κρατά μέχρι τις πρωινές ώρες.

Νοίκιασε λοιπόν με την παρέα σου ένα από τα γνωστά τετραθέσια ποδήλατα και περιπλανήσου… Αν πάλι είσαι αθλητικός τύπος ανέβα τα σκαλιά του Παλαμηδιού για να θαυμάσεις την πόλη από ψηλά ή περπάτησε στον  πεζόδρομο της Αρβανιτιάς που περιζώνει το βράχο της Ακροναυπλίας.

Ό,τι και να επιλέξεις η ομορφιά της πόλης θα σε ανταμείψει!

SHARE IT: 

About the Author

Christina Maniati

Μου αρέσουν τα ταξίδια, τα οποία θεωρώ επένδυση και πηγή παιδείας για έναν άνθρωπο. Συνηθίζω να ταξιδεύω σε κάθε ευκαιρία κυρίως στην Ελλάδα. Σε κάθε τόπο που ταξιδεύω προσπαθώ να μαθαίνω τις συνήθειες και τα έθιμα τους, να δοκιμάζω τα φαγητά τους, να επισκέπτομαι τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία αλλά κυρίως να απολαμβάνω τη φύση. Έτσι συνδυάζω τα ταξίδια μου με την άλλη μεγάλη μου ευχαρίστηση, τη φωτογραφία.

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN