• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Ο Πολύγυρος φορώντας τα Κυριακάτικά του ρούχα.

Athina Ioannidou
Καταλύματα, Μπαρ & Μπιτς Μπαρ, Πεντανόστιμο Φαγητό, Αξιοθέατα
0
Your rating: None

Λίγα λόγια είναι αρκετά

Η βόλτα μας στον Πολύγυρο δεν μπορώ να πω ότι με άφησε άφωνη, παρόλα αυτά σε κάθε μέρος αυτού του τόπου μπορείς να βρεις όμορφα πράγματα να δεις και να κάνεις, αρκεί να το θελήσεις. Είμαστε γεμάτοι με μικρά μυστικά, κάποια απο τα οποία θα προσπαθήσω να σας παρουσιάσω όσον αφορά στον Πολύγυρο.

Καταρχάς ο Πολύγυρος ήταν ένα καθαρά αγροτικό μέρος, όπου οι κάτοικοι ασχολούνταν και συνεχίζουν να ασχολούνται με την καλλιέργεια της ελιάς. Τα αγόρια κληρονομούσαν τα χωράφια με τις ελιές και τα κουρίτσα τα παραλιακά οικόπεδα. Τελικά δικαιώθηκαν τα κουρίτσα.

Η πόλη χωρίζεται σε δύο κομμάτια, την παλιά πόλη και την καινούργια πόλη. Την καινούργια μπορείτε να την αποφύγετε γιατί δεν έχει κάτι πολύ ωραίο να σας προσφέρει, εκτός απο το Παζάρι του Σαββάτου, στο οποίο περιηγηθήκαμε, αγοράσαμε και 2 ζευγάρια κάλτσες γιατί τις είχαμε ξεχάσει σπίτι.

Η παλιά πόλη λοιπόν είναι το πιο όμορφο κομμάτι του Πολυγύρου και με χαρά μας παρατηρήσαμε ότι αναβαθμίζεται και ανακαινίζεται συνεχώς. Σε λίγα χρόνια σίγουρα θα κερδίσει τον κόσμο αυτής της πόλης. Βόλτες και φωτογραφίες πολλές, παραδοσιακά κτήρια, οι διάσημες 6 βρύσες, το πετρόχτιστο Δημαρχείο, η Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Μητροπολιτικό κτήριο και άλλα πολλά συντηρημένα κτήρια ομορφαίνουν το συνεχώς αναπτυσσόμενο κέντρο της Χαλκιδικής.

Στον Πολύγυρο θα βρείτε πολλούς επιχειρηματίες απο την Ιταλία και την Τουρκία, οι οποίοι επισκέπτονται ομάδες αγροτών της Ελιάς για να κλείσουν συμφωνίες για το λάδι. Συνήθως μένουν στον Παραδοσιακό Ξενώνα Μαρέλια, εκεί που μείναμε και μεις.

Για Φαγητό μας πρότειναν

  1. Μαριγούλα - η οποία έχει κερδίσει και Χρυσό Σκούφο για την μαγειρική της
  2. Το Αχένειο - το οποίο θα το βρείτε κοντά στο Δημαρχείο
  3. Η Μαρέλια - όπου θα απολαύσετε Ελληνικές και Ευρωπαικές γεύσεις
  4. Ο Άγιος Πρόδρομος - το διάσημο χωρίο πολύ κοντά στον Πολύγυρο, για τα πολύ νόστιμα σουβλάκια του

Απο Bar - cafe έχετε τις εξής πολύ καλές επιλογές

  1. Το Bar Βινύλιο - με πολύ ωραία αισθητική, μουσική και κοκτέιλ
  2. Το Corso - προτιμήστε το εάν έχει κάποιο live.

Να επισκεφθείτε επίσης

  1. Την Αρναία - για την ομορφιά της και την ιστορία της
  2. Τα Στάγειρα, την πατρίδα του Αριστοτέλη.

Καλή διασκέδαση και διαμονή αν επιλέξετε τον Πολύγυρο και μην ξεχνάτε ότι είναι ιδανικός για το δροσερό του κλίμα και πάρα πολλοί τον επιλέγουν σαν το ορμητήριό τους τους καλοκαιρινούς μήνες. Μη σκάτε!

SHARE IT: 

About the Author

Athina Ioannidou

“Δεν έχω πάει παντού, αλλά είναι στην λίστα μου.” –  είναι το βασικό μου Μότο, κλεμμένο απο την Susan Sontag.Ιδανικό ταξίδι για μένα δεν υπάρχει, όλα τα ταξίδια είναι ιδανικά από μόνα τους. Το ταξίδι γενικά μέσα στο μυαλό μου είναι ένα ιδανικό. Είναι για μένα ο σκοπός, είτε είναι με το νου, είτε μέσα από εικόνες, είτε από εμπειρίες άλλων, από ντοκιμαντέρ, είτε γίνεται μέσα από βιβλία. Όποιο μεταφορικό μέσο και να πάρω το ταξίδι είναι αυτό που μου δίνει την δυνατότητα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο. Αυτή η εμπειρία με βοηθάει να αναγνωρίζω το δικό μου σημείο σε αυτό το κόσμο.

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN