• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Ένας επίγειος παράδεισος – Ροβινιά Κέρκυρας

Matina Andrioti
Παραδεισένιες Παραλίες
0
Your rating: None

Μια όχι τόσο γνωστή όμως πανέμορφη παραλία της Κέρκυρας είναι η Ροβινιά. Απέχει 20 χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας και βρίσκεται δίπλα στο χωριό των Λιαπάδων και την διάσημη Παλαιοκαστρίτσα. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο μέχρι ένα σημείο – αν και πρόκειται για έναν ανώμαλο χωματόδρομο -  και στη συνέχεια με τα πόδια μέσω ενός μικρού μονοπατιού. Αν σας αρέσει η πεζοπορία, το περιβάλλον είναι ειδυλλιακό, ο δρόμος περνάει μέσα από πυκνούς ελαιώνες και η θέα της θάλασσας είναι μαγευτική.  Ένας άλλος τρόπος πρόσβασης είναι δια θαλάσσης, είτε ενοικιάζοντας μια βάρκα από την διπλανή παραλία των Λιαπάδων, είτε χρησιμοποιώντας θαλάσσιο ταξί.

Η Ροβινιά είναι ένας μικρός κόλπος με λευκό βοτσαλάκι, γαλαζοπράσινο κρύα νερά που βαθαίνουν απότομα και πυκνή βλάστηση γύρω από την παραλία. Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό που την καθιστά μοναδική είναι η σπηλιά που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της παραλίας. Η ομορφιά του τοπίου και η ανέγγιχτη φύση αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό για χαλάρωση. Παρά τη δύσκολη πρόσβαση, η απομόνωση δεν είναι τόσο εύκολο να επιτευχθεί, τουλάχιστον τους μήνες που η περιοχή σφύζει από τουρισμό.

Τουριστικές υποδομές δεν υπάρχουν στην παραλία - οι μόνες ανθρώπινες παρεμβάσεις είναι μια καμπίνα αποδυτηρίων και ένα φιλέ για βόλεϊ - οπότε κανείς πρέπει να έχει προμηθευτεί τα απαραίτητα. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η βαρκούλα-καντίνα με παγωτά, αναψυκτικά και στιγμιαίο καφέ.

Η αίσθηση που αφήνει η Ροβινιά στον επισκέπτη είναι παρόμοια με των ανέμελων καλοκαιριών της παιδικής ηλικίας. Εξερεύνηση, περιπέτεια και ανεμελιά είναι τα πρώτα που έρχονται στον νου εκείνου που είχε την τύχη να την απολαύσει. Όλα φαντάζουν πιο απλά και πιο ουσιαστικά.

Οπωσδήποτε αξίζει μια επίσκεψη, το τοπίο και τα υπέροχα δροσερά νερά θα ανταμείψουν την όποια ταλαιπωρία θα υποστεί κανείς για να φτάσει.

SHARE IT: 

About the Author

Matina Andrioti

Γέννημα θρέμμα Κερκυραία.
Ανήσυχο πνεύμα που δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την καθημερινότητα της Οικονομολόγου-Λογίστριας.
Όταν δεν μπορεί να ταξιδεύει στην πραγματικότητα, ταξιδεύει νοερά μέσα από ταξιδιωτικούς οδηγούς, αφιερώματα, φωτογραφίες και το Google Earth.
Πιστεύει ότι μπορεί κανείς να είναι τουρίστας στον τόπο του και το εφαρμόζει επιτυχώς σε κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται.
Άλλωστε άπαξ και έχεις ταξιδέψει, το ταξίδι δεν τελειώνει ποτέ...

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN