• Ελληνικά
  • English
  • Русский

H Γουμένισσα και τα κρασιά της.

Stergios Pap
Δραστηριότητες
0
Your rating: None

Η Γουμένισσα είναι μια γραφική κωμόπολη, χτισμένη στους πρόποδες ενός πανέμορφου βουνού του Πάικου. Κατά την προετοιμασία μας για το ταξίδι αυτό περιμέναμε να συναντήσουμε ένα μικρό χωριουδάκι με λίγους κατοίκους. Αντιθέτως αντικρίσαμε ένα πολύ μεγάλο χωριό στο οποίο κανείς μπορεί να βρει τα πάντα, όπως τράπεζες, σουπερ μαρκετ, περίπτερο, φαρμακεία.

Στο κέντρο του χωριού υπάρχει μια πολύ ωραία και γραφική πλακόστρωτη πλατεία με πλατάνια και μια πέτρινη βρύση με τρεχούμενο νερό. Εκεί μπορεί να βρει κανείς κάθε είδους μαγαζί είτε για καφέ ή για μαγειρευτό φαγητό, ψητά και μεζεδάκια. Άλλωστε η Γουμένισσα φημίζεται για το κρασί και το τσίπουρο, οπότε αξίζει να καθήσετε στην πλατεία και να απολαύσετε ντόπια προιόντα.

Το χωριό είναι γεμάτο κτήματα που βγάζουν το περίφημο κρασί. Το σαββατοκύριακο που επισκεφτήκαμε τη Γουμένισσα πετύχαμε μια ξενάγηση σε ένα από αυτά τα κτήματα. Ο ιδιοκτήτης του μας περιέγραψε τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού και μας έδειξε από κοντά τον εξοπλισμό που απαιτείται. Επίσης επισκεφτήκαμε το κελάρι που ήταν γέματο ξύλινα βαρέλια μέσα στα οποία ωρίμαζε το κρασί. Ο χώρος ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακός και στολισμένος με μικρά κεράκια. Στο τέλος  μπορέσαμε να δοκιμάσουμε τα κρασιά μαζι με μικρά μεζεδάκια και να απολαύσουμε τη θέα προς τα αμπέλια του χωριού.

Τέλος πολύ όμορφα είναι και τα στενά που υπάρχουν μέσα στο χωριό και αξίζει  να κάνει κανείς μια βόλτα  ειδικά στο πάρκο μπροστά στο δημαρχείο που είναι γεμάτο δέντρα, θάμνους και πολύχρωμα λουλούδια.

SHARE IT: 

About the Author

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN