• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Αρχαία Στάγειρα, σημαίνει Αριστοτέλης + 2,5 ώρες περπάτημα + βουτιές.

Athina Ioannidou
Αξιοθέατα, Δραστηριότητες
0
Your rating: None

Το πρώτο μέρος που πρέπει να επισκεφθείτε όταν φθάσετε στην Χαλκιδική. Τι;;;;; Δεν έχετε πάει; Καλά, δεν ξέρετε τι χάνετε. Μιλάμε για ποίηση! Τώρα καταλαβαίνω πως αυτοί που ζουν μέσα στη φύση και αναμετριούνται με τα φαινόμενα, αποκτούν καλύτερη αντίληψη της ζωής.

Τα Αρχαία Στάγειρα λοιπόν, είναι λίγο πριν την Ολυμπιάδα και μπορεί να σας φαίνονται μακριά από την παραλία που θέλετε να πάτε, αλλά ειλικρινά είναι μια μοναδική εμπειρία. Εκτός αυτού, έχει και 2 κρυφές παραλίες στις οποίες μπορείτε να κάνετε μπάνιο. Προτείνω λοιπόν να αφιερώσετε μια μέρα ολόκληρη για να περιηγηθείτε στην χερσόνησο των Αρχαίων Σταγείρων.

Ετοιμαστείτε για τουλάχιστον 2ωρη περιήγηση στη χερσόνησο και τον αρχαιολογικό χώρο και 1 ώρα για ξεκούραση και βουτίες στις κρυφές της παραλίες. Σας κάνω πρόγραμμα: Φθάνετε στον Αρχαιολογικό χώρο, που δεν είναι αυτός που έχετε συνηθήσει. Μιλάμε για μια χερσόνησο με δέντρα, μονοπάτια, λουλούδια και πεύκα που περικλύουν τον αρχαίο οικισμό, ο οποίος περιτρυγυρίζεται από κατάκριμνα βράχια, θάλασσα και ήλιο.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να πατήσεις στα βήματα του Αριστοτέλη και να νιώσεις γιατί αυτό το μέρος έχει τέτοια φοβερή ενέργεια. Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι αρχαίοι Έλληνες διάλεγαν προσεκτικά τα σημεία στα οποία κατοικούσαν και φιλοσοφούσαν. Ακολούθησε την διαδρομή και το ένστικτό σου, άλλωστε τίποτα δεν είναι πλήρως καθοδηγούμενο. Δεν υπάρχουν οδηγίες. Μπορείς να ακολουθήσεις πολλούς δρόμους και δρομάκια (θα καταλάβεις τι εννοώ όταν πια αρχίσεις να το ανακαλύπτεις).

Οι οικισμοί, η Αγορά, το Ιερό, τα παρατηρητήρια και τα τείχη έχουν συντηρηθεί και αποκατασταθεί πολύ όμορφα, οπότε θα τα δείτε στα καλύτερά τους. Ειδικά το Ιερό είναι φοβερό, δίπλα ακριβώς από τα βράχια της χερσονήσου και ατενίζοντας το γαλάζιο πέλαγο, στέλνει μνύες προς τους θεούς. Αν έχει και αέρα, έτσι όπως το βιώσαμε εμείς, θα νιώσετε τα στοιχεία της θάλασσας να κατακλύζουν τα αρχαία τείχη.

Τι πιο ωραίο λοιπόν μια μονοήμερη εκδρομή για περιηγητικό, αρχαιολογικό και θαλάσσιο τουρισμό, 3 σε ένα!

SHARE IT: 

About the Author

Athina Ioannidou

“Δεν έχω πάει παντού, αλλά είναι στην λίστα μου.” –  είναι το βασικό μου Μότο, κλεμμένο απο την Susan Sontag.Ιδανικό ταξίδι για μένα δεν υπάρχει, όλα τα ταξίδια είναι ιδανικά από μόνα τους. Το ταξίδι γενικά μέσα στο μυαλό μου είναι ένα ιδανικό. Είναι για μένα ο σκοπός, είτε είναι με το νου, είτε μέσα από εικόνες, είτε από εμπειρίες άλλων, από ντοκιμαντέρ, είτε γίνεται μέσα από βιβλία. Όποιο μεταφορικό μέσο και να πάρω το ταξίδι είναι αυτό που μου δίνει την δυνατότητα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο. Αυτή η εμπειρία με βοηθάει να αναγνωρίζω το δικό μου σημείο σε αυτό το κόσμο.

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN