• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Ενδιαφέρουσες εκθέσεις στη Σύρο

Maria mavrokou
Αξιοθέατα
0
Your rating: None

Στη Σύρο, το κομβικό σημείο συναντήσεων είναι το Μποέμ. Το Boheme Del Mar βρίσκεται στην Πέτρου Ράλλη, στην παραλιακή της Ερμούπολης, κοντά στην όχθη του λιμανιού..

Αυτοί που διατίθονται να διευρύνουν τους ορίζοντές τους με την παρουσία τους σε εκθέσεις και συναυλίες, ο τρόπος ενημέρωσης για αυτά που όντως αξίζουν είναι η συνεύρεση με άτομα που συχνάζουν εκεί. Διοργανωτές συνήθως είναι μέλη απο την δημιουργική ομάδα DPSD BeyondZSstudio και Tind.

Οι Dpsd Beyond είναι μια μη κερδοσκοπική, αυτο-διαχειριζόμενη και αυτο-διοικούμενη πρωτοβουλία των φοιτητών (προ και μετα πτυχιακών) του Τμήματος Προϊόντων & Συστημάτων Σχεδάσης και Μηχανικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Στόχος τους είναι να ενισχύσουν την διαδικασία εκπαίδευσης προσθέτοντας προσωπικό κόπο για την ευρύτερη ευμάρεια και τη συλλογική προσπάθεια, χρησιμοποιώντας τακτικές και μεθόδους εκμάθησης, σεμινάρια, εργαστήρια και εκθέσεις.

Έτσι επιτυγχάνουν την διεύρυνση πέραν (beyond) των τυπικών ακαδημαϊκών μεθόδων, από μαθητές και επαγγελματίες οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στη μαθησιακή διαδικασία σχεδιασμού και τη διαμόρφωση της σκέψης του σχεδιασμού.

Το ZS Studio είναι μια ιδέα που εκτυλίσσεται γύρω από ένα στούντιο (εργαστήρι) σχεδίασης όπου δημιουργούνται πρωτότυπα έργα. Διευθύνων, ο Ζάχος Σταθόπουλος, αποσκοπεί στη δημιουργία μίας πλατφόρμας που να αφοσιώνεται στο σχεδιασμό και την δημιουργία χειροποίητων επίπλων και αντικειμένων.

Το ZS Studio "συνδυάζει την επιστήμη, βιολογία, τέχνη, πληροφορική, ανθρωπότητα, ψυχολογία, κυβερνητική (cybernetics), οικολογία και πολλές άλλες έννοιες που δι..ερευνώνται και αλλάζουν εκ νέου ερμηνεία, παράγοντας έτσι το μοναδικό εικαστικό λεξιλόγιο του στούντιο. Όντας πλήρως χειροποίητα και σε περιορισμένη έκδοση σχεδιασμού συνδυάζουν μέθοδο και όραμα."

Από τις πιο ενδιαφέρουσες εκθέσεις που έχω πάει είναι η Μουσική & Σαβούρα (Music & Junk), που διοργανώθηκε το ZS studio. Ήταν ένα υπαίθριο φεστιβάλ με χειροποίητα μουσικά όργανα φτιαγμένα από σκουπίδια (έννοια ανακυκλωμένης και ανακυκλώσιμης χρηστικής τέχνης). Οι παρόντες ήταν και οι συμμετέχοντες καθώς συμμετείχαν στον πειραματισμό μουσικού κονσέρτου.

SHARE IT: 

About the Author

Maria mavrokou

Μανιακή πότης τσαγιού και ματζουνο-ελιξίρ, δημιουργική συγγραφέας, πωρωμένη φωτογράφος, εκ γενετής καλλιτέχνης και αμπελο-φιλόσοφος. Χομπυ: Να ταξιδεύει ινκόγκνιτο, να χορεύει ξυπόλητη, να μαγειρεύει με μπαχαρικά, να κάνει σέρφ σε φρέσκια χιονο-πούδρα, να τραγουδάει στο ντους. Ενδιαφέροντα: ανάγνωση και μελέτη βιβλίων, άρθρων, φρη πρές, συστατικών τροφίμων και καθαριστικών, οτιδήποτε βρεθεί στο οπτικό πεδίο..

* Γιατί πρέπει όλα να έχουν έναν ορισμό; Γιατί η κοινωνία επιμένει στις ταμπέλες; Γιατί ολοι εμείς οι άνθρωποι δεν μπορούμε να αποφασίσουμε για ποιό λόγο αξίζει να ζεις και οτι το μίσος και ο φόβος δεν έχουν θέση στην κοινωνία; Και γιατί αυτός ο καναπές μου μιλάει;

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN