• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Στο Σαρακίνικο της Μήλου, με Πανσέληνο ή Βοριά.

Athina Ioannidou
Παραδεισένιες Παραλίες, Δραστηριότητες
0
Your rating: None

Το Σαρακίνικο το επισκέφθηκα γιατί μιλούσαν για αυτό και οι πέτρες. Έλεγαν για ένα φαινόμενο μοναδικό της φύσης, για ένα μνημείο που το γέννησε το ηφαίστειο και το πλάθει σαν γλυπτό αέναα η θάλασσα και ο αέρας.

Έτσι και εγώ σαν γνήσιος ταξιδιώτης ξεκίνησα για αυτό το ταξίδι, να πάω σε άλλο τόπο αλλόκοτο και σεληνιακό και αυτό που αντίκρισα ένα θαύμα!

Λευκές πλάκες, μαλακές και εύπλαστε απλώθηκαν μπροστά στα μάτια μου και απέναντι το πέλαγος βαθύ και η θάλασσα άλλοτε φιλική και άλλοτε αδυσώπητη.

Τρεις φορές πήγα και ξαναπήγα, την πρώτη με νοτιά και θάλασσα ήρεμη. Περιηγήθηκα στις πλαγιές των λευκών πλακών, ανέβηκα στα πιο ψηλά βράχια και βούτηξα στη θάλασσα από την μικρή του παραλία, αλλά και από πίσω από τα φοβερά του βράχια. Το αίσθημα ανείπωτο.

Αλλά πήγα και βράδυ, γιατί μου είπαν οι ντόπιοι φίλοι μου ότι το Σαρακίνικο είναι μαγευτικό όταν το φεγγάρι είναι ολόγιομο, όταν η Πανσέληνος αρχίζει και σκαρφαλώνει πάνω από τα λευκά βράχια. Καθίσαμε παρέα, με μπύρες και παίξαμε ¨μπαμ¨, για όσους το ξέρουν και αφού αδειάσαμε το καραφάκι με το τσίπουρο, το είδαμε. Από τα δεξιά μας, μια πύρινη σφαίρα ξεπρόβαλε. Και όσο ανέβαινε τόσο οι λευκές πλάκες ακτινοβολούσαν το φως του φεγγαριού και σαν να άναψε κάποιος χιλιάδες φώτα, το θαύμα συντελέστηκε.

Πήγα όμως και μια τελευταία φορά, όταν φυσούσε ο βοριάς, τότε που δεν ενδείκνυται να πας γιατί ο αέρας λυσσομανά και η θάλασσα επιτελεί ύψιστη γλυπτική. Τότε με ανοιχτό το στόμα καθίσαμε άκρη στη πλάκα του Σαρακίνικου και η θάλασσα χτυπούσε το βράχο και ανέβαινε από πάνω μας. Και εμείς απλά παραμείναμε εκεί ακίνητοι θαυμάζοντας την άγρια φύση.

SHARE IT: 

About the Author

Athina Ioannidou

“Δεν έχω πάει παντού, αλλά είναι στην λίστα μου.” –  είναι το βασικό μου Μότο, κλεμμένο απο την Susan Sontag.Ιδανικό ταξίδι για μένα δεν υπάρχει, όλα τα ταξίδια είναι ιδανικά από μόνα τους. Το ταξίδι γενικά μέσα στο μυαλό μου είναι ένα ιδανικό. Είναι για μένα ο σκοπός, είτε είναι με το νου, είτε μέσα από εικόνες, είτε από εμπειρίες άλλων, από ντοκιμαντέρ, είτε γίνεται μέσα από βιβλία. Όποιο μεταφορικό μέσο και να πάρω το ταξίδι είναι αυτό που μου δίνει την δυνατότητα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο. Αυτή η εμπειρία με βοηθάει να αναγνωρίζω το δικό μου σημείο σε αυτό το κόσμο.

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN