Μίνι Οδηγός για τη Περίσσα και το Περίβολο της Σαντορίνης.
01/10/14
- 14644 reads
Проживание, Вкусная еда, Райские пляжи
Που να μείνω;
- Στην Περίσσα και στον Περίβολο υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία και ένα camping, τα οποία από τα μέσα Ιουνίου ως και την αρχή του Οκτώβρη είναι πλήρη. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για να βρεις το ιδανικότερο ξενοδοχείο για εσένα είναι να κάνεις την έρευνα σου τον Χειμώνα και αφού καταλήξεις στο κατάλυμα της αρεσκείας σου, να κάνεις την κράτηση όσο πιο νωρίς γίνεται.
- Ένα πολύ καλό, καθαρό, οικονομικό ξενοδοχείο με πισίνα, σε απόσταση 10 λεπτών με τα πόδια από την θάλασσα σ'ένα περιβάλλον οικογενειακό είναι το Studios-Apartments Perivolos, στο οποίο μπορείς να φτιάξεις φαγητό στο δωμάτιο σου και να το απολαύσεις δίπλα στην πισίνα του ξενοδοχείου στον όμορφο διαμορφωμένο χώρο του.
Η καλύτερη παραλία.
- Περίσσα ή αλλιώς η γνωστή Μαύρη παραλία. Βραβευμένη με μία μπλε σημαία είναι ιδανική για θαλάσσια σπορ. Είναι από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, με καθαρά βαθιά νερά.
- Στα 7 χλμ. περίπου παραλίας υπάρχουν αρκετά καταστήματα, beach bars και ταβερνούλες ακριβώς πάνω στη θάλασσα, όπου μπορείς να πιεις τον καφέ σου, να φας το μεσημεριανό και βραδινό σου γεύμα πάνω στην πανέμορφη μαύρη αμμουδιά. Τα μαγαζιά ανοίγουν από νωρίς το πρωί και μένουν ανοιχτά ως αργά την νύχτα. Κάποια από αυτά διαθέτουν σε πολύ προσιτές τιμές και πρωινό και δεν έχουν να ζηλέψουν απολύτως τίποτα από μία gourmet τραπεζαρία ενός ξενοδοχείου.
- Για ένα τέλειο καφέ, snack ή coctail με δωρεάν ξαπλώστρες προτείνω ανεπιφύλακτα το beach Bar Santorini Bistro Ostrako που διαθέτει ανθρώπους ευγενικούς, έτοιμους να εξυπηρετήσουν τον πιο απαιτητικό πελάτη και πάνω απ'όλα προσέχουν την ποιότητα των γεύσεων που προσφέρουν να είναι η καλύτερη.
Φαγητό, μιαμ μιαμ.
- Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τους τοπικούς μεζέδες, όπως είναι το γνωστό σε όλο τον κόσμο σαντορινιό ντοματάκι. Κατακόκκινο και αρωματικό είναι ο βασιλιάς της ντόπιας παραδοσιακής σαλάτας με κρίθινο παξιμάδι, αγγουράκι, κάππαρη και χλωρό κατσικίσιο τυρί, την υπέροχη φάβα (η σπιτική είναι πολύ καλύτερη από την τυποποιημένη), εξαιρετικές είναι και οι γλυκές άσπρες μελιτζάνες.
- Μια νόστιμη ιδέα είναι η τοπική μπραντάδα, αφράτο φιλέτο μπακαλιάρου με κουρκούτι, συνοδευμένο με σκορδαλιά και μελιτζάνα όπως και πιτάκια αθερίνας ή ψαράκια σαβόρι, τηγανισμένα με ξύδι και σκόρδο.
- Η παραδοσιακή οικογενειακή ταβέρνα ο Σπύρος στον Περίβολο είναι το καλύτερο μέρος για να δοκιμάσεις αυτούς τους μεζέδες φτιαγμένους από τον κύριο Σπύρο με πολύ μεράκι, όπως και το καλομαγειρεμένο σπιτικό φαγητό της κυρίας Μαργαρίτας που είναι αναμφίβολα μια από τις καλύτερες μαγείρισσες του νησιού.
- Μία πολύ καλή και οικονομική επιλογή για φαγητό είναι η ταβέρνα του Φίλιππα η οποία βρίσκεται στην παραλία στον Περίβολο με μεσογειακή κουζίνα και φρέσκα ψάρια.
Να επισκεφθώ οπωσδήποτε.
- Την Παναγία τη Κατεφιανή, ένα μικρό εκκλησάκι χτισμένο στην πλαγιά του βουνού κάπου στα 200μ. από τους πρόποδες του βουνού. Για να φτάσεις εκεί υπάρχει ένα μικρό μονοπάτι που ξεκινάει από την αρχαία Θήρα και πηγαίνεις περπατώντας ή με γα'ι'δουράκι (γιορτάζει 8 Σεπτέμβρη).
- Φτάνοντας στην Παναγία μπορείς να απολαύσεις την θέα της αρχαίας Θήρας, την εκκλησία του Τιμίου Σταυρού που είναι μία από τις μεγαλύτερες εκκλησίες της Σαντορίνης και να δεις όλη την Περίσσα από ψηλά. Μία υπέροχη θέα που κανέναν δεν αφήνει ασυγκίνητο.
Ο τόπος αυτός είναι τόσο ευλογημένος που η ψυχή σου δεν γεμίζει δέος μόνο από την διαφορετικότητα του νησιού αλλά και από το γαστρονομικό ταξίδι που σε παρασέρνει και σε κάνει να θες να μείνεις για πάντα σ'αυτό το πανέμορφο νησί της χώρας μας.
SHARE IT:
leave a comment