• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Ναύπλιο: Μια πόλη μαγικη!!!!

Eva Krokidi
Достопримечательности
0
Your rating: None

Παρκάρεις στην πλατεία με το άγαλμα του Καποδίστρια να σε κοιτάζει. Και στην προσπάθεια να βρείς το ξενοδοχείο σου χώνεσαι στο σοκάκια της παλιάς πόλης του Ναυπλίου που είναι γεμάτα μικρά ανακαινισμένα ξενοδοχεία, πανσιόν, τουριστικά μαγαζιά, μπουκαμβίλες, γάτες και μαθητές σχολείων που ήρθαν ανοιξιάτικη ημερήσια εκδρομή στην ιστορική πανέμορφη πόλη.

Αφήνεις τα πράγματα σου και ξεχύνεσαι μαζί με τους μαθητές στα μικρά δρομάκια της πόλης. Γίνεσαι ένα με τους εφήβους, με τα πέτρινα σπίτια, ανεβοκατεβαίνεις σκάλες και αλλάζεις εικόνες που όμως παραμένουν παντού οι ίδιες, γραφικές, πέτρινες, μοναδικές που σε γυρίζουν σε μια άλλη ιστορική εποχή αιώνες πίσω.

Περνάς έξω από την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα και νιώθεις την αύρα του Κυβερνήτη Καποδίστρια στις τελευταίες του στιγμές πριν τον θάνατο αλλά όχι την λήθη. Στον αγώνα του για την νέα Ελλάδα που όμως έμεινε ανολοκλήρωτος ακόμη και σήμερα.
Καταπίνεις την συγκίνηση, ειδικά αν έχεις επισκεφτεί και τον τάφο του στην Κέρκυρα, και αν, ακόμη πιο πολύ νιώθεις τον Καποδίστρια αγαπημένο πρόγονο, και προχωράς ακολουθώντας το μαθητικό βουητό προς την Πλατεία Συντάγματος. Και στην συνέχεια στο λιμανάκι για να αντιμετωπίσεις το μοναδικό θέαμα του απόλυτου ταιριάσματος βουνού και θάλασσας.

Στη μία σου πλευρά βρίσκεται το κάστρο του Παλαμηδιού και από την άλλη, καταμεσής στη θάλασσα, το Μπούρτζι. Φυλακές και τα δύο για ένα διάστημα, γίνονται αξιοθέατα τώρα, τιμή στην δική μας ελευθερία, όσο και όπως ο καθένας μπορεί να την νιώθει.
Ξαναχώνεσαι στα σοκάκκια, στις κόκκινες μπουκαμβίλες, στις λουλουδένιες διακοσμήσεις των μαγαζιών, στις παλιές όμορφες πόρτες, στα μπαλκόνια με τα γεράνια που κρέμονται σχεδόν πανω στο κεφάλι σου.

Και ξεγελάς τις αισθήσεις σου με ένα δροσερό παγωτό και χαίρεσαι την παρομονή σου στο Ναύπλιο που μπορεί να σε γεμίζει με μοναδικά σναισθήματα, όποια ο καθένας θέλει να εισπάξει σε αυτή τη μοναδική πόλη!

SHARE IT: 

About the Author

Eva Krokidi

Ονομάζομαι Εύα Κροκίδη, γεννήθηκα στην Κέρκυρα αλλά ζώ στην Πάτρα. Η δουλειά μου ως Σχολική Σύμβουλος σε 16 νομούς απαιτεί ταξίδια και εγώ αυτά τα 'εκμεταλλεύομαι” στο έπαρκο για να βλέπω και τουριστικά, με τον δικό μου φωτογραφικό τρόπο, τις διάφορες πόλεις που επισκέφτομαι. Φυσικά τα ταξίδια είναι ότι πιο αγαπημένο και η Κέρκυρα ο μόνιμος λατρεμένος τόπος προορισμού. Ο γύρος του κόσμου το μεγαλύτερο όνειρο και η συμμετοχή στο καρναβάλι της Βραζιλίας και μια κρουαζιέρα στην Αλάσκα η ολοκλήρωση του ταξιδιωτικού οράματος. Μέχρι τότε ταξιδεύω και φωτογραφίζω ότι βρεθεί στο δρόμο της ζωής μου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN