• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Ρακάδικο "ΑΓΟΡΑ" στις Άνω Αρχάνες, Ηράκλειο.

Sofia Veneti
Вкусная еда
0
Your rating: None

Όποιος επισκεφθεί το χωριό  Άνω Αρχάνες, 16χλμ από την πόλη του Ηρακλείου, θα ήταν παράληψη να μην κάνει μια , έστω, μικρή στάση για να πιει μια ρακούλα ή ένα κρασάκι στο ρακάδικο «η Αγορά».

Ανακάλυψα αυτό το ρακάδικο την πρώτη φορά που επισκέφθηκα αυτό το όμορφο μέρος. Ήταν την ώρα ακριβώς που τελείωνε η περιπλάνησή μας στα σοκάκια του χωριού και είχε αρχίσει η κοιλιά μας να παίζει ταμπούρλο από την πείνα.

Μέσα σε ένα μικρό σοκάκι, το είδα. Πόσο όμορφο ήταν!  Μια γλυκιά αίσθηση με πλημμύρισε. Πόσο όμορφα έδειχναν οι γαρδένιες στο πλατύσκαλο και στα περβάζια των παραθύρων! Χωρίς δεύτερη σκέψη μπήκαμε μέσα όπου μας καλωσόρισε ο κυρ Κώστας (ιδιοκτήτης του μαγαζιού) με το πιο ζεστό του χαμόγελο.

Καθίσαμε σε ένα τραπεζάκι δίπλα στο παράθυρο και ρίχνοντας μια ματιά στο χώρο, συνειδητοποίησα ότι οι πελάτες του μαγαζιού ήταν νέοι ηλικίας περίπου 25 χρόνων μέχρι παππούδες 80 χρόνων. Παρόλο, όμως, το τόσο μεγάλο χάσμα ηλικιών μεταξύ των πελατών, υπήρχε μια απίστευτα αρμονική συνύπαρξη αυτών… τι όμορφη εικόνα!!!!

Μεταξύ αυτών που παραγγείλαμε, όλα ήταν σπιτικά και όχι προμαγειρεμένα, αυτά που ξεχώρισαν σε μένα ήταν τα μυζηθροπιτάκια με το μέλι και το ντόπιο κρασί τους (μιας και το μέρος φημίζεται για την παραγωγή των γνωστών σταφυλιών, ροζάκι).

Έφυγα με τις πιο γλυκές εντυπώσεις!!

Από τότε όποτε επισκέπτομαι τις Αρχάνες δεν υπάρχει περίπτωση να μην επισκεφτώ την «Αγορά»!!

SHARE IT: 

About the Author

Sofia Veneti

Sofia is from Kavala, but currently lives and loves Crete. She is going to take us to all special places of Crete and share her hidden spots.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN