• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Ο Παραδοσιακός Ξενώνας Πετρονικολής, στο Χουδέτσι Κρήτης.

Sofia Veneti
Проживание
0
Your rating: None

Ο ξενώνας του Πετρονικολή βρίσκεται σε ένα από τα πιο όμορφα ορεινά χωριά του νομού Ηρακλείου, το Χουδέτσι, και ενδείκνυται για όλες τις εποχές του χρόνου. Ένας ξενώνας που φαίνεται από την πρώτη στιγμή που μπαίνεις στο χώρο ότι είναι φτιαγμένος με πολύ μεράκι και αγάπη!

Όλοι οι χώροι του, εσωτερικοί και εξωτερικοί, είναι φτιαγμένοι από ξύλο και πέτρα. Για να πας σε κάθε ένα από τα 8 δωμάτια του ξενώνα διασχίζεις ένα πετρόκτιστο δρομάκι. Το πιο ξεχωριστό, όμως, αυτού του ξενώνα είναι ότι σχεδόν όλα τα δωμάτια έχουν θέα το πανέμορφο φυσικό τοπίο ( το συνδυασμός των βουνών και της πλούσιας βλάστησης που ξεφυτρώνει στους πρόποδες αυτών), το οποίο περικλείει το χωριό.

Πολύ εντυπωσιακή ήταν η πόρτα του δωματίου η οποία ήταν φτιαγμένη από χοντρό ξύλο με σύρτη για κλειδαριά. Μέσα στο δωμάτιο είχαμε το ωραίο διπλό ξύλινο κρεβάτι μας αλλά και έναν καναπέ ο οποίος γινόταν και κρεβάτι για δύο άτομα, τα οποία χωρίζονταν με μια άσπρη κουρτίνα από χοντρό ύφασμα όπου με αυτό τον έξυπνο και ταυτόχρονα ρομαντικό τρόπο μπορούσε το δωμάτιο να μετατραπεί σε δύο ξεχωριστούς χώρους.

Είχαμε και την κουζινούλα μας, η οποία ήταν πλήρως εξοπλισμένη με όλα τα απαραίτητα για μαγειρική ή πρωινό και καφέ. Αυτό που μου έκανε πολύ καλή εντύπωση ήταν το πόσο καθαρό ήταν, κάτι που με έκανε να νιώθω ότι ειμαι στο σπίτι μου! 

Το δωμάτιο μας είχε ένα πετρόκτιστο μπαλκονάκι όπου στη μια του άκρη υπήρχε ένα μικρό πετρόλιθο μπάρμπεκιου ώστε τους καλοκαιρινούς μήνες, που το επιτρέπει καλύτερα ο καιρός, να έχεις τη δυνατότητα να οργανώσεις  κάποιο «χουζούρι» σαν να είσαι στο σπίτι σου.  

Ο Ξενώνας Πετρονικολής δεν είναι μόνο αυτό που λέει το όνομα αλλά έχει και από ένα μικρό παραδοσιακό ταβερνάκι με τζάκι στο εσωτερικό του, το οποίο διαχειρίζονται οι ιδιοκτήτες του ξενώνα, ο κυρ Νίκος και η γυναίκα του η κυρία Ευαγγελία, δύο απίστευτα καλοσυνάτοι και φιλόξενοι άνθρωποι οι οποίοι αμέσως μας δημιούργησαν το αίσθημα της οικειότητας και της άνεσης.

Δεν ξέρω, όμως, τι λόγια να χρησιμοποιήσω για να περιγράψω τις εντυπώσεις μου για το φαγητό που φάγαμε σε αυτό το ταβερνάκι από τα χεράκια της κυρίας Ευαγγελίας. Όλα ήταν πεντανόστιμα…από τη σαλάτα με λαχανικά από τον κήπο τους, το κρέας από τα βοσκοτόπια του χωριού μέχρι το κρασί που ήταν δικιά τους παραγωγής μιας και η αμπελουργία είναι από τις κύριες ασχολίες του χωριού.

Περάσαμε ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο και θα το προτείναμε ανεπιφύλακτα σε όποιον επιθυμεί να χαλαρώσει, να αναπνεύσει καθαρό αέρα, να γευτεί καλό σπιτικό φαγητό και γενικώς να απολαύσει μια εγκάρδια φιλοξενία από τον κυρ Νίκο και τη γυναίκα του κυρία Ευαγγελία να το επισκεφτεί!

SHARE IT: 

About the Author

Sofia Veneti

Sofia is from Kavala, but currently lives and loves Crete. She is going to take us to all special places of Crete and share her hidden spots.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN