• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Το Κανάλι της Αγάπης, στο Σιδάρι της Κέρκυρας.

Eva Krokidi
Райские пляжи
0
Your rating: None

Μια παραλία περίεργη...που πήρε το όνομα της από μια γαλλίδα τουρίστρια, που κάνοντας τις διακοπές της εκεί ανακάλυψε την πρώτη βαθιά σπηλιά μέσα στη θάλασσα και μαζί τον έρωτα της ζωής της. Έτσι το μαγικό μέρος το ονόμασε η ίδια κανάλι της αγάπης, canal d ' amour, και από τότε φιλοξενεί εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο.

Δεν ξέρω αν θα βρείτε και σείς εκεί τον έρωτα της ζωής της όμως αξίζει να κολυμπήσετε στα πρασινογάλαζα νερά του, να ανακαλύψετε τους μικρούς κολπίσκους που έχουν δημιουργήσει μέσα στα χρόνια οι γεωλογικοί σχηματισμοί της αργίλου, να κάνετε μια μάσκα ομορφιάς με αυτό τον άργιλο, να βουτήξετε από τα διαφορετικά ύψη που μπορείτε να διαλέξετε στα πολλά μοναδικής ομορφιάς νησάκια, ή βραχάκια.

Να περπατήσετε γύρω στο μονοπάτι που έχει φτιαχθεί ειδικά και να απολαύσετε μοναδικό ηλιοβασίλεμα προς το Βορειοδυτικότερο μέρος της Ελλάδας, ακριβώς απέναντι από την Ιταλία, μεταξύ των χωριών Σιδαρίου και Περουλάδες, 40 χιλιόμετρα στο βόρειο μέρος της Κέρκυρας.

Το κανάλι της αγάπης δεν έχει προηγούμενο. Ακόμη και αν έχει υποστεί σκληρές ανθρώπινες παρεμβάσεις, παραμένει άξιο επίσκεψης, αν μπορείς να νιώσεις την αύρα του, την ενέργεια που σου δίνει, όταν το νερό με δίνες τρέχει κάτω από τα βράχια, και χτυπάει στα τοιχώματα και σου μιλάει σιγανά και μαγικά περιμένοντας σε να το ακούσεις.

Και ξέρεις πολύ καλά ότι ίσως την επόμενη χρονιά τίποτε δεν θα είναι το ίδιο αφού ένας σκληρός χειμώνας που θα ακολουθήσει ίσως δώσει την δική του πινελιά ζωγραφικής στο μοναδικό τοπίο. Και ίσως, η δική σου μαγική γωνιά, στην γαλαζοπράσινη σπηλιά του καλοκαιρινού σου έρωτα δεν θα υπάρχει εκεί το επόμενο καλοκαίρι. Μαζί με τον έρωτα που ίσως έχει χαθεί στο κρύο του χειμώνα.

Ελάτε λοιπόν, το Κανάλι της Αγάπης θα είναι πάντα εκεί....για να μοιραστεί μαζί σας την μαγεία του.

SHARE IT: 

About the Author

Eva Krokidi

Ονομάζομαι Εύα Κροκίδη, γεννήθηκα στην Κέρκυρα αλλά ζώ στην Πάτρα. Η δουλειά μου ως Σχολική Σύμβουλος σε 16 νομούς απαιτεί ταξίδια και εγώ αυτά τα 'εκμεταλλεύομαι” στο έπαρκο για να βλέπω και τουριστικά, με τον δικό μου φωτογραφικό τρόπο, τις διάφορες πόλεις που επισκέφτομαι. Φυσικά τα ταξίδια είναι ότι πιο αγαπημένο και η Κέρκυρα ο μόνιμος λατρεμένος τόπος προορισμού. Ο γύρος του κόσμου το μεγαλύτερο όνειρο και η συμμετοχή στο καρναβάλι της Βραζιλίας και μια κρουαζιέρα στην Αλάσκα η ολοκλήρωση του ταξιδιωτικού οράματος. Μέχρι τότε ταξιδεύω και φωτογραφίζω ότι βρεθεί στο δρόμο της ζωής μου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN