• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Χριστούγεννα στη μουσική Κέρκυρα.

Eva Krokidi
Рождество
0
Your rating: None

Παρότι θεωρείται καλοκαιρινός προορισμός τα Χριστούγεννα στην Κέρκυρα μπορεί να έχουν την δική τους μαγεία. Εκεί που και ο χειμώνας οπότε θέλει δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο, με κρύο και τόνους βροχής που πέφτει ασταμάτητα σε μορφή χονδρών σταγόνων.

Οι αισθήσεις έχουν το βασικό ρόλο με κυρίαρχη πάντα εκείνη της μουσικής, όλο το χρόνο και πάντα. Δεν υπάρχει μέρα, εκδήλωση, στιγμή, γιορτή που να μην κυριαρχεί η μουσική. Μουσική που παίζεται από μικρούς και μεγάλους, γυναίκες άνδρες.

Όλες οι ηλικίες, με όλους τους τρόπους, με όργανα, με τη φωνή, με οτι μπορεί να παράγει ήχο και νότες, φτιάχνουν μουσική, παίζουν μουσική, εκφράζουν με μουσική. Κυρίαρχη εκδήλωση αυτές τις μέρες είναι τα κάλαντα όπως σε κάθε μέρος της Ελλάδας. Με κάποιες διαφορές όμως που και πάλι χαρακτηρίζουν αυτό το μαγικό τόπο. Έτσι, τα παιδιά και εδώ ξεχύνονται στους δρόμους για να πουν κάλαντα, μόνο που εδώ μπορείς να βρεις και μικρές ορχήστρες στους δρόμους, με πνευστά, με τρομπέτες, και σαξόφωνα, και κλαρινέτα, και τρομπόνια, τούμπες, και οτι άλλο μπορεί να επιστρατεύσει το μουσικό ταλέντο αυτής της πόλης. Και παίζουν κάλαντα, κερκυραϊκά, και jingle bells, και χριστουγεννιάτικα τραγούδια απ όλο τον κόσμο, και οτι άλλο μπορεί να εμπνευστούν. Αυτά το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων, γιατί το βραδάκι όλοι παίρνουν τη σειρά τους έξω από το δημαρχείο της πόλης.

Εκεί, οι χορωδίες του νησιού, παιδικές και ενηλίκων, οι πάμπολλες φιλαρμονικές, οι παραδοσιακές μαντολινάτες, θα περάσουν να πουν τα κάλαντα στο δήμαρχο, και τους δημοτικούς άρχοντες. Αφού βέβαια έχουν περάσει από διάφορες γειτονιές να τα ακούσουν οι Κερκυραίοι κάτω από τα παράθυρα των ψηλών κτιρίων της παλιάς πόλης.

Η Κέρκυρα γιορτάζει τα Χριστούγεννα και πάλι με μουσική, και η μαγεία του νησιού μεγαλώνει με τις νότες που υψώνονται στον κρύο αγέρα το βράδυ.

Ακούστε τα Χριστούγεννα στην χειμωνιάτικη Κέρκυρα και νιώστε τη μοναδικότητα της γιορτής της αγάπης.

SHARE IT: 

About the Author

Eva Krokidi

Ονομάζομαι Εύα Κροκίδη, γεννήθηκα στην Κέρκυρα αλλά ζώ στην Πάτρα. Η δουλειά μου ως Σχολική Σύμβουλος σε 16 νομούς απαιτεί ταξίδια και εγώ αυτά τα 'εκμεταλλεύομαι” στο έπαρκο για να βλέπω και τουριστικά, με τον δικό μου φωτογραφικό τρόπο, τις διάφορες πόλεις που επισκέφτομαι. Φυσικά τα ταξίδια είναι ότι πιο αγαπημένο και η Κέρκυρα ο μόνιμος λατρεμένος τόπος προορισμού. Ο γύρος του κόσμου το μεγαλύτερο όνειρο και η συμμετοχή στο καρναβάλι της Βραζιλίας και μια κρουαζιέρα στην Αλάσκα η ολοκλήρωση του ταξιδιωτικού οράματος. Μέχρι τότε ταξιδεύω και φωτογραφίζω ότι βρεθεί στο δρόμο της ζωής μου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN