• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Καλως ήρθατε στο Ξενώνα Παπαευαγγέλου στο Πάπιγγο.

Evi Vagianou
Проживание
0
Your rating: None

Φτάσαμε στον Ξενώνα Παπαευαγγέλου στο Μεγάλο Πάπιγκο μετά από μια καταπληκτική οδηγική εμπειρία, με συνεχή θέα στους λουσμένους από το φως του ήλιου επιβλητικούς πύργους της Αστράκας, την ώρα που άρχιζε να σουρουπώνει, μια Παρασκευή στα τέλη του Σεπτέμβρη.

 Αυτό που μας κέντρισε αρχικά την προσοχή στον ξενώνα ήταν το περίσσιο μεράκι στο καθετί: από τον κήπο με τα λουλούδια του και το χώρο υποδοχής, μέχρι το δωμάτιο που μας φιλοξένησε, το οποίο ήταν ζεστά και παραδοσιακά διακοσμημένο, σεβόμενο πλήρως την τοπική αρχιτεκτονική και το «ύφος» της περιοχής.

Ανάμεσα σ´αυτά που ξεχώριζαν στο δωμάτιο ήταν το εξαιρετικά άνετο κρεβάτι, το μπάνιο, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «έργο τέχνης», με τον περίτεχνο ξύλινο νιπτήρα και το πέτρινο σκαλί που οδηγούσε στη υπερυψωμένη μπανιέρα. Το φως του ήλιου, που έμπαινε από τα όμορφα  φιλοτεχνημένα παράθυρα την ημέρα, έδινε στο δωμάτιο μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, την οποία δεν έχανε ούτε τη νύχτα, χάρη στον ειδικά ρυθμιζόμενο φωτισμό.

Την πρώτη εξαιρετική εντύπωση ήρθε να συμπληρώσει το πλούσιο πρωινό την επόμενη μέρα: ο Γιώργος και η Μαρκέλα μας σκλάβωσαν με την περιποίηση τους και...τις υπέροχες σπιτικές μαρμελάδες, τα χειροποίητα κέικ, τη φρεσκοκομμένη φρουτοσαλάτα και το μοσχοβολιστό καφέ, που «κατέβαιναν» απολαυστικά, μπροστά στη θέα του τοπίου.

Τις δύο διανυκτερεύσεις στον ξενώνα ήρθε να συμπληρώσει και μια τρίτη, που πολύ ευγενικά μας έκαναν δώρο, επειδή ο φίλος μου επισκεύασε το τηλεσκόπιο των ιδιοκτητών, ξαναδίνοντάς τους τη δυνατότητα να βλέπουν το μοναδικό έναστρο ουρανό της περιοχής, που τόσο μας ενθουσίασε!

Ευχαριστούμε θερμά τους ιδιοκτήτες του ξενώνα, Γιώργο και Μαρκέλα για την φιλοξενία και το Αlternatrips για το υπέροχο τριήμερο!

Οδηγός-Φωτογράφος-Επισκευαστής τηλεσκοπίου: Βασίλης Τριανταφύλλου

SHARE IT: 

About the Author

Evi Vagianou

Ονομάζομαι Εύη Βαγιάνου, γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη και είμαι δικηγόρος από το 2005. Εκτός από τον αθλητισμό και τα extreme sports στη φύση, η άλλη μεγάλη μου αγάπη είναι να ταξιδεύω και η μοναδική μου παρηγοριά όταν γυρίζω από ένα ταξίδι, είναι να αρχίσω αμέσως να προετοιμάζω το επόμενο.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN