• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Βικογιατρός: Ο γιατρός της κοιλιάς σου στο Κουκούλι, Ζαγοροχώρια

Ioanna Serafimidou
Вкусная еда
0
Your rating: None

Αν περάσεις από το Ζαγόρι πρέπει οπωσδήποτε να περάσεις από το χωριό Κουκούλι και να φας στον  «Βικογιατρό». Αν είναι καλοκαίρι θα απολαύσεις τη δροσιά του πλάτανου στην πλατεία, αν είναι χειμώνας τη ζεστασιά της σόμπας και της καλής παρέας.

Με τον Νίκο Κοντοδήμο, ιδιοκτήτη του καφενείου, θα συζητήσεις για πολλά. Για το χωριό, για τα βότανα, για την αληθινή ζωή. Ίσως να μάθεις και τη συνταγή για την πιο φημισμένη πίτα των Ζαγορίων: την αλευρόπιτα.

Δε θα βρεις πολλά να επιλέξεις από τον κατάλογο: πίτα με χόρτα, λουκάνικα, αλευρόπιτα, ομελέτα και καμιά σαλάτα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Λίγο κρασί ή τσίπουρο μονάχα. Θα τα βρεις όλα αυτά, μαζί και καλή διάθεση.

Το χωριό Κουκούλι είναι ένα από τα ομορφότερα του Ζαγορίου. Δεν το λέμε μονάχα εμείς αλλά και αρκετοί ντόπιοι που γνωρίσαμε.

Η ομορφιά του χωριού είναι αυταπόδεικτη, η μικρή του  πλατεία έχει γίνει σκηνικό σε γνωστή ταινία με τον Πέτρο Φυσσούν καθώς και σε διαφήμιση γνωστής φέτας. Μόλις μάθαμε ότι εκεί γίνεται και το ωραιότερο πανηγύρι σε όλο το Ζαγόρι, τον δεκαπενταύγουστο, ανάμεσα σε άλλα πολύ αξιόλογα στην περιοχή.

Μην παραλείψεις να επισκεφτείς το Πνευματικό Κέντρο «Κώστας Λαζαρίδης» καθώς και το αρχοντικό  του Ευγένιου Πλακίδα, για το οποίο πρέπει να σου δώσει πληροφορίες κάποιος ντόπιος καθώς δεν έχει σχετικές πινακίδες.

SHARE IT: 

About the Author

Ioanna Serafimidou

Η Ιωάννα Σεραφειμίδου δυσκολεύεται πάντα να αυτοπροσδιοριστεί. Θα ήθελε να είναι συγγραφέας ή δημοσιογράφος. Θα ήθελε να είναι και Παιδαγωγός. Σπούδασε όμως Τουριστικές Επιχειρήσεις. Και ανακάλυψε πόσο της αρέσουν τα ταξίδια! Είναι πια μαμά πλήρους απασχόλησης και περνάει το χρόνο της ανακαλύπτοντας ιδέες για δημιουργικό ελεύθερο χρόνο των γονιών με τα παιδιά. Αυτό έκανε και πριν γίνει μαμά. Δημιούργησε το 2009 τις «Πυγολαμπίδες στο κλουβί» (www.pigolampides.gr) - έναν οδηγό εκδηλώσεων και ελεύθερου χρόνου για τα παιδιά και την οικογένεια στη Θεσσαλονίκη. Αγαπάει τη Θεσσαλονίκη αν και θα ήθελε πολύ να μένει και σε μία πόλη της Ευρώπης, διαφορετική κάθε χρόνο! Περισσότερα: http://gr.linkedin.com/in/ioannaser

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN