• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Το μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας

Vagelis Ferelis
Неповторимые туристические маршруты
0
Your rating: None

Το μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας είναι μια όαση ειδικά για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Ένα μεγάλο μονοπάτι ενώνει το χωρίο  με το νταμάρι που βγάζανε μάρμαρο. Εκεί ανακαλύψαμε την ομορφιά της φύσης, απολαύσαμε τις φυσικές σκιές του δάσους και ήπιαμε νερό απο τα κρυσταλλικά νερά του ποταμού.

Κατα το μήκος του μονοπατιού θα συναντήσεις ένα νερόμυλο. Παλιά χρησιμοποιούσαν τους νερόμυλους για να αλέσουνε το σιτάρι και να φτιάξουν αλεύρι. Την παράδοση αυτή επαναλαμβάνουν περιοδικά τα μέλη του Συλλόγου Παλιάς Καβάλας, οι οποίοι οργανώνουν ημερίδες για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν πως γίνεται αυτό.

Κάτω κάτω στο μονοπάτι έχει έναν φανταστικό καταράκτη, γύρω στα 15 μέτρα ύψος. Το νερό είναι φυσικά πολύ κρύο, αλλά εμείς πάντα μπαίνουμε μέσα και βγαίνουμε έτοιμοι να φάμε τον τόπο (στην τσίτα!, καλό και για την κυτταρίτιδα χεχε). Πάνω απο τον καταράκτη έχει μια μικρή βάθρα, αλλά είναι για αυτούς που ξέρουν να σκαρφαλώνουν σε βράχια που γλιστράνε. Εμείς δεν το δοκιμάσαμε..

Δίπλα στον καταράκτη έχει μια ξύλινη εγκατάσταση όπου μπορείς να κάνεις το πικ νικ σου και έναν ανοιχτό χώρο όπου μπορείς να κατασκηνώσεις για το βράδυ.

Να μείνεις το βράδυ οπωσδήποτε. Το θεάμα είναι φανταστικό. Εκατομμύρια πυγολαμπίδες θα ζουν ανάμεσα σου!

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

View Natural Path of Palia Kavala in a larger map

SHARE IT: 

About the Author

Vagelis Ferelis

Ο Βαγγέλης είναι προγραμματιστής και φωτογράφος. Του αρέσουν τα εναλλακτικά μονοπάτια!

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN