• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Μέρα και νύχτα στη "Γριά Βάθρα", Σαμοθράκη

Athina Ioannidou
Достопримечательности
0
Your rating: None

Τι να πει κανεις για την Σαμοθράκη, τις βάθρες και τους καταράκτες της. Ενας επίγειος παράδεισος ακόμα για τους λίγους και εκλεκτικούς.

Οταν γεμίζουν οι παραλίες, είναι η ώρα για Σαμοθράκη και καταράκτες.

Η αγαπημένη μου βάθρα είναι η ¨Γριά Βάθρα¨, όχι οτι είναι μόνο μία, αλλά έτσι ονομάζουν οι κάτοικοι την αλληλουχία τουλάχιστων 10 καταρακτών και βαθρών.

Διαλέξτε και πάρετε, έχουμε μεγάλη ποικιλία. Μικρές ή μεγάλες, με κόσμο ή απομονωνμένες, όσο πιο ψηλά ανεβαίνεις τόσο πιο πολύ χάνεσαι στην δίνη του βουνού και του νερού.

Εμείς συνήθως προτιμάμε την 6η ή 7η βάθρα, γιατί περι ορέξεως κολοκυθόπιτα και μένουμε εκεί και την μέρα και την νύχτα.

Την μέρα ανεβοκατεβαίνουμε ωσαν τα κατσικάκια, ή στις πιο κάτω ή στις πιο πάνω βάθρες, ανάλογα με την διάθεση και το βράδυ περιοριζόμαστε στην 7η όπου ανάβουμε φωτιά και απολαμβάνουμε το σκοτάδι και τον ήχο του νερού.

Πιο ωραία κάθαρση δεν έχω βιώσει αλλού. Το βράδυ βλέπω τα πιο φανταστικά όνειρα, γιατί το νερό καθαρίζει το μυαλό μου και την ψυχή μου και το πρωί ξυπνάω ευτυχισμένη και μπαίνω κάτω απο τον καταράκτη μου.

Προσοχή: Λόγω παρατεταμένης ζήτησης, μήν μένετε στους καταράκτες για πάνω απο 2 μέρες. Θέλουν και άλλοι να τις απολαύσουν (εκτός αν φτάσετε Ιούνιο ή Σεπτέμβριο, τότε είναι όλοι δικοί σας).

View Γριά Βάθρα in a larger map

SHARE IT: 

About the Author

Athina Ioannidou

“Δεν έχω πάει παντού, αλλά είναι στην λίστα μου.” –  είναι το βασικό μου Μότο, κλεμμένο απο την Susan Sontag.Ιδανικό ταξίδι για μένα δεν υπάρχει, όλα τα ταξίδια είναι ιδανικά από μόνα τους. Το ταξίδι γενικά μέσα στο μυαλό μου είναι ένα ιδανικό. Είναι για μένα ο σκοπός, είτε είναι με το νου, είτε μέσα από εικόνες, είτε από εμπειρίες άλλων, από ντοκιμαντέρ, είτε γίνεται μέσα από βιβλία. Όποιο μεταφορικό μέσο και να πάρω το ταξίδι είναι αυτό που μου δίνει την δυνατότητα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο. Αυτή η εμπειρία με βοηθάει να αναγνωρίζω το δικό μου σημείο σε αυτό το κόσμο.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN