• Ελληνικά
  • English
  • Русский

ARGENTIKON LUXURY SUITES ‘ Ένα κρυμμένο διαμάντι που περιμένει να το ανακαλύψεις’

despoinamakridi
Проживание
0
Your rating: None

Σαν παραμύθι…. Η ιστορία ξεκινά από το 1261 όταν οι Γενοβέζοι αγόρασαν την Χίο από τους Βυζαντινούς. Ήταν το 1346 όπου η οικογένεια Argenti εγκαθίστανται στο νησί, η μόνιμη κατοικίας τους ήταν στο κάστρο της Χίου αλλά η γόνιμη περιοχή του κάμπου ήταν ιδανική για την εξοχική τους κατοικία.

Το 1550 χτίζεται το πρώτο σπίτι το παλάτζο από την περίφημη θυμιανούσικη κοκκινωπή πέτρα όταν αργότερα το κτήμα περιφράσσεται με του περίφημους υψηλός μαντρότοιχους στη κορυφή της κεντρικής εισόδου τοποθετούνται πέτρινα ράμφη γυπολεώντων ώστε να φυλάσσεται το κτήμα από τα κακά πνεύματα. Στο θυρεό αυτό υπάρχει το ρητό ‘ σπεύδε βραδέως ‘ που είναι το μοναδικό ρητό σε οικόσημο οικογενείας στην ιταλική αριστοκρατία γραμμένο σε ελληνική γλώσσα.

Ήταν λίγο πριν το 1881 όταν ο καταστροφικός σεισμός της Χίου αλλά και η θανάσιμη συμπεριφορά των Οθωμανών στην οικογένεια, τους ανάγκασε να φύγουν στην Ιταλία. Θανάσιμη διότι η οικογένεια Αrgenti τάχθηκε υπερ των Ελλήνων στον αγώνα για την ελευθερία με αποτέλεσμα οι κατακτητές να απαγχονίσουν 3 μέλη της οικογένειας του. Στις αρχές του 1900 ο Φίλιππος Αργέντης γνωρίζοντας την ύπαρξη του κτήματος και από τους γονείς του και από τους παππούδες του γυρίζει στη Χίο, οι καταστροφές από τους βανδαλισμούς ήταν εμφανείς, φέρνει μαζί του τον αρχιτέκτονα Σερ Arnold smith ειδικό στην μεσαιωνική γενοβέζικη αρχιτεκτονική και ξεκινούν την αποκατάσταση του κτήματος το κόστος είναι δυσβάσταχτο και σταματούν οι εργασίες χωρίς να καταφέρουν το κτήμα να γίνει όπως πριν.

Την δεκαετία του 80 με 90 πέρασε στα χέρια του γιου του Φιλίππου lorezzo Αrgenti φιλοξένησε πολλές διασημότητες της εποχής προέδρους και πρωθυπουργούς κρατών καθώς και βασιλείς.

Το κτήμα αγοράστηκε από ένα Χιώτη εφοπλιστή και το μεράκι του αρχιτέκτονα μηχανικού κατόρθωσαν να αναπαλαιώσουν το κτήμα. Εκτείνεται σε 32 στρέμματα και διαθέτει 8 σουίτες. Οι σουίτες είναι επιπλωμένες με αυθεντικές αντίκες εποχής που είτε ανήκαν στην οικογένεια είτε αγοράστηκαν από άλλα αρχοντικά του κάμπου και την Βενετία. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί έτσι ως επισκέπτης να απολαμβάνει όλες τις σύγχρονες τεχνολογικές ανέσεις.

Ο φιλοξενούμενος στο Αrgentkon luxury suites διαμένει σε ένα ζωντανό μουσείο θαυμάζει τον περιβάλλοντα χώρο. Είναι ανοιχτό για το κοινό κάθε Χριστούγεννα όπου οι κήποι του είναι στολισμένοι με χριστουγεννιάτικα στολίδια φωτάκια κάνοντας ακόμα πιο παραμυθένιο το τοπίο. Τέλος οι διοργανώσεις γάμων και εκδηλώσεων είναι μερικά από τα οποία το Αrgentikon luxury suites εγγυάται για την επιτυχία και την μοναδικότητά που θα προσφέρει.

Είναι το μοναδικό 5 * ξενοδοχείο στη Χίο και όχι άδικα λαμβάνοντας υπόψιν τα βραβεία και του επαίνους που έχει λάβει.

SHARE IT: 

About the Author

despoinamakridi
Ονομάζομαι Μακρίδη Δέσποινα.Γεννήθηκα στις 22-06-1991 στη Χίο. Είμαι απόφοιτος Ιστορίας Αρχαιολογίας του Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Κάτοχος άδειας ασκήσεως στο επάγγελμα του ξεναγού. Ζω σε ένα νησί που και μόνο η θεά της θάλασσας σε κάνει να θέλεις να ταξιδέψεις, να αποδράσεις, να ονειρευτείς, και να ανακαλύψεις άλλες παραδόσεις, ανθρώπους και νοοτροπίες ίσως γι αυτό να επέλεξα να κάνω κάτι τέτοιο. Πολλές φόρες λένε ότι τίποτα σε αυτή την ζωή δεν γίνεται τυχαία όλοι ακολουθούμε ένα πεπρωμένο κάτι για το οποίο είμαστε φτιαγμένοι να κάνουμε και να γίνουμε άλλωστε ενστερνίζομαι απόλυτα το γνωμικό του συγγραφέα Κοέλιο όπου έλεγε Να είσαι γενναίος. ΄'Ρισκάρισε. Δεν υπάρχει υποκατάστατο για την εμπειρία.' Γι αυτούς όλους τους λόγους και για άλλους πολλούς ταξιδεύω μ αρέσει να γνωρίζω κόσμο και μέρη .Ετσι συμπληρώνονται τα κομμάτια του εαυτού μας.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN