• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Παραδοσιακός Ξενώνας Χοροστάσι στον Παρθενώνα Χαλκιδικής.

Athina Ioannidou
Проживание
0
Your rating: None

Είχαμε ήδη καθυστερήσει μια ώρα να φθάσουμε στον προορισμό μας, το χωριό Παρθενώνα της Χαλκιδικής και μας είχε πιάσει μια αγωνία για τους ανθρώπους που μας περίμεναν στον Ξενώνα Χοροστάσι. “Τι θα πουν για την καθυστέρησή μας” σκεφθήκαμε και πατήσαμε λίγο γκάζι παραπάνω.

Μπαίνοντας στο χωριό μέσα στη νύχτα, τα φωτάκια των παραδοσιακών σπιτιών μας οδήγησαν σε μια πλατεία και εκεί είδαμε τον ξενώνα μας. Αργότερα μάθαμε ότι σε αυτή τη πλατεία οι κάτοικοι κάποτε έκαναν στάση για χορό, για αυτό και ο ξενώνας ονομάστηκε Χοροστάσι. Βιαστικά, βιαστικά πήραμε τον εξοπλισμό μας και κατευθυνθήκαμε προς τη ρεσεψιόν με αγωνία για το πως θα μας δεχτούν και αν θα μας συγχωρήσουν την καθυστέρησή μας.
 

“Γειά σας παιδιά, είμαι η κ. Τάνια”, εμφανίστηκε στην πόρτα η οικοδέσποινά μας

“Κυρία Τάνια, χίλλια συγνώμη για την καθυστέρησή μας, δεν υπολογίσαμε σωστά”

“Δεν πειράζει βρε κορίτσια, απλά έχω ένα φοβερό πονοκέφαλο και θέλω οπωσδήποτε να πιω ένα τσίπουρο. Θα έρθετε μαζί μας στον Μαρμαρά για τσίπουρο και θαλασσινά;”
 

Φυσικά η απάντηση ήταν ναι και έτσι κάπως ξεκίνησε η γνωριμία μας με δυο καταπληκτικούς ανθρώπους, ένα ζευγάρι που αληθινά αγαπάει αυτό που κάνει, δίνει την ψυχή του για να σε ικανοποιήσει και δεν επαναπαύετε ποτε. Θέλει να κερδίσει την καρδιά σου με κάθε τρόπο. Θα έλεγα πως η κ. Τάνια και ο άντρας της ο κ. Στέλιος μπορούν να μας κάνουν μαθήματα φιλοξενίας.

Η οικοδεσπότες μας έφτιαξαν αυτό το ξενώνα τον Απρίλιο του 2008, όπου και μένουν και οι ίδιοι όλο το χρόνο. Είναι οι δυο από τους τέσσερεις συνολικά μόνιμους κατοίκους του Παρθενώνα. Με μεράκι, χιούμορ και το τεράστιο χαμόγελό τους κατάφεραν να εκτοξεύσουν τον ξενώνα σε έναν από τους καλύτερους της ορεινής Χαλκιδικής όχι γιατί επένδυσαν στην ομορφιά του χώρου αλλά γιατί επένδυσαν με την ψυχή τους στην ομορφιά της φιλοξενίας. Και έτσι όλοι οι φιλοξενούμενοι τους αγαπούν τρελά από τη πρώτη στιγμή.

Ο Ξενώνας μας παραδοσιακός, με όμορφα ξύλινα έπιπλα και λεπτομέρειες ρομαντικές μας ενθουσίασε αμέσως, αλλά το μεγάλο του ατού είναι η εκπληκτική του θέα στην καταπράσινη φύση και στη θάλασσα του Μαρμαρά. Τα πρωινά στο μπαλκονάκι μας ήταν ανεπανάληπτα, με εικόνες φύσης και θάλασσας.

Τα πρωινά στον ξενώνα μας ήταν επίσης όμορφα γιατί η κ. Τάνια και ο κ. Στέλιος ετοίμαζαν τις πιο όμορφες λιχουδιές του Παρθενώνα. Αυγουλάκια, κρέπες, γιαούρτι Δορκάδος, μαρμελάδες σπιτικές, carrot cake με γλάσο σοκολάτας, χυμούς και ότι άλλο είχε εμπνευσθεί εκείνη την ημέρα η κ. Τάνια. Σε ένα υπέροχο πέτρινο μπαλκόνι γεμάτο με όμορφα λουλούδια απολαμβάναμε τα πρωινά μας.

Μετά το πρωινό πάμε να γνωρίσουμε το χωριό και το Δραγουδέλι, το βουνό της Σιθωνίας. Για ζητήστε παρακαλώ από τον κ. Στέλιο να σας ξεναγήσει στα καλύτερα. Είναι και δεινός μανιταροκυνηγός. Σας ευχαριστούμε για όλα λοιπόν! Θα ξαναέρθουμε την άνοιξη να δούμε τη φύση στα καλύτερά της.

SHARE IT: 

About the Author

Athina Ioannidou

“Δεν έχω πάει παντού, αλλά είναι στην λίστα μου.” –  είναι το βασικό μου Μότο, κλεμμένο απο την Susan Sontag.Ιδανικό ταξίδι για μένα δεν υπάρχει, όλα τα ταξίδια είναι ιδανικά από μόνα τους. Το ταξίδι γενικά μέσα στο μυαλό μου είναι ένα ιδανικό. Είναι για μένα ο σκοπός, είτε είναι με το νου, είτε μέσα από εικόνες, είτε από εμπειρίες άλλων, από ντοκιμαντέρ, είτε γίνεται μέσα από βιβλία. Όποιο μεταφορικό μέσο και να πάρω το ταξίδι είναι αυτό που μου δίνει την δυνατότητα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο. Αυτή η εμπειρία με βοηθάει να αναγνωρίζω το δικό μου σημείο σε αυτό το κόσμο.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN