• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Σαντορίνη beaches - Οι καλύτερες επιλογές του Αλτερνατρίπερ

Athina Ioannidou
Райские пляжи
0
Your rating: None

Ξέρω πολύ καλά ότι δεν είμαι ντόπια Σαντορινιά και ότι μπορεί να παραβλέψω και κάποια παραλία πολύ σημαντική που φτάνεις μόνο με καραβάκι αλλά τουλάχιστον είχα την ευκαιρία να έχω την πολύτιμη καθοδήγηση της Μαρίας, της ημιντόπιας ξαδέρφης της μαμάς μου, η οποία έχει πάθος με τη θάλασσα. Η Μαρία λοιπόν με πήγε, με γύρισε και τελικά εγώ κατέληξα στις αγαπημένες μου.
 

  1. Καταρχάς, έχουμε τον Κολούμπο, την υπέροχη αυτή παραλία, καταφύγειο των γυμνιστών αλλά και όχι μόνο. Για  χαλαρές, ανέμελες στιγμές δεν υπάρχει κάτι καλύτερο.

  2. Δεύτερη και πολύ σημαντική, έρχεται η παραλία της Βλυχάδας και συγκεκριμένα ο κόλπος που λέγεται “Έρος”. Εκεί θα βρείτε ένα καταπληκτικό beach bar με φοβερή θέα ονόματι “Θέρος” για κοκτέιλ και φοβερές φωτογραφίες, αλλά και να μην είστε τύπος beach bar μπορείτε να την αράξετε παραδίπλα και να χαζέψετε τους απίστευτους λευκούς σχηματισμούς που έχουν πάρει τα θεώρατα βράχια της Βλυχάδας. Μοναδική εμπειρία!

  3. Το Αμμούδι, είναι για τους βουτηχτές και τους φανατικούς των βράχων. Τα νερά είναι πεντακάθαρα για να βουτήξετε και να στεγνώσετε μετά πάνω στους μαύρους βράχους. Αν είστε τύποι τολμηροί θα δείτε απέναντι τον βράχο με το εκκλησάκι του και απο εκεί μπορείτε να κάνετε φαντασμαγορικές βουτιές. Πιθανόν να δείτε κι άλλους να βουτούν με ζητοκραυγές.

  4. Η παραλία Καλντέρα, λέγεται έτσι γιατί βρίσκεται στο εσωτερικό της καλντέρας και έχει θέα τα Φηρά, την Οία, το Φηροστεφάνι και τα νησάκια της Σαντορίνης. Μου άρεσε πολύ η απαλή καφετιά άμμος και οι φανταστικές πολύχρωμες πέτρες που μάζεψα για τη συλλογή μου. Στους βράχους τριγύρω θα βρείτε και φοβερή κάππαρη να μαζέψετε, αν θέλετε να πάρετε ένα βρώσιμο αναμνηστικό μαζί σας.

  5. Η Κόκκινη Παραλία, πραγματικά πανέμορφη, κόκκινη, φλογερή, αλλά και πολύ τουριστική. Θα έλεγα να την επισκεφθείτε σε περίοδο που δεν έχει πολύ κόσμο ή να φθάσετε μέχρι εκεί με κάποιο καταμαράν που κάνει εκδρομές.

Στη Top 1 θέση της καρδιάς μου είναι με διαφορά ο κόλπος Έρος της Βλυχάδας. Με μικρή διαφορά από το Αμμούδι. Αλλά ξέρετε γούστα είναι αυτά!

 

SHARE IT: 

About the Author

Athina Ioannidou

“Δεν έχω πάει παντού, αλλά είναι στην λίστα μου.” –  είναι το βασικό μου Μότο, κλεμμένο απο την Susan Sontag.Ιδανικό ταξίδι για μένα δεν υπάρχει, όλα τα ταξίδια είναι ιδανικά από μόνα τους. Το ταξίδι γενικά μέσα στο μυαλό μου είναι ένα ιδανικό. Είναι για μένα ο σκοπός, είτε είναι με το νου, είτε μέσα από εικόνες, είτε από εμπειρίες άλλων, από ντοκιμαντέρ, είτε γίνεται μέσα από βιβλία. Όποιο μεταφορικό μέσο και να πάρω το ταξίδι είναι αυτό που μου δίνει την δυνατότητα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο. Αυτή η εμπειρία με βοηθάει να αναγνωρίζω το δικό μου σημείο σε αυτό το κόσμο.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN