• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Σαντορίνη food - γευστικές περιπλανήσεις με θέα καλντέρα ή χωρίς.

Athina Ioannidou
Вкусная еда
0
Your rating: None

Εάν δεν είσαι τύπος καλό εστιατόριο, σαβουάρ βιβρ και σερβιτόροι να σου γεμίζουν ανά ένα λεπτό το ποτήρι του νερού, τότε πιθανόν να εκτιμήσεις τις προτάσεις μας για γευστικές απολαύσεις στην Σαντορίνη. Στο νησί αυτό μπορείς να βρεις από το πιο exclusive εστιατόριο μέχρι το πιο εναλλακτικό ταβερνάκι. Δοκίμασα προσωπικά όλα τα παρακάτω μέρη, μετά καθοδηγήσεως της Μαρίας φυσικά, που είναι χρόνια στο νησί και πλέον είναι ντόπια. Μαζί τα φάγαμε λοιπόν στα παρακάτω μέρη:

  1. Στο εκπληκτικό Αμμούδι, μετά τις βουτιές μας κάτω από το βράχο, καθήσαμε στα τόσο τέλεια ταβερνάκι του μικρού κολπίσκου και συγκεκριμένα στην “Κυρά Κατίνα”, η οποία μας χαιρέτισε διακριτικά με ένα γλυκό χαμόγελο. Ακριβώς από πάνω μας στεκόταν η Οία, κρεμασμένη πάνω στην καλντέρα.

  2. Στο Καμάρι πήγαμε στη “Ταβέρνα Ειρήνη”, στη κυρία Φτεουριά όπως την φωνάζουν. Θα την πετύχεις στα καλύτερά της το μεσημέρι.

  3. Στο Πύργο έχει πολλά να δοκιμάσεις, και κυριλέ και πιο κλασσικά. Εμείς επιλέξαμε το παραδοσιακό ταβερνάκι της “Κυρά Πηνελόπης”, χωμένο κάτω από το καμπαναριό της εκκλησίας ανεβαίνοντας για το Καστέλι.

  4. Ο Γιώργος που είναι Σαντορινιός μας πρότεινει το “Μεταξύ μας” στην Έξω γωνιά, το οποίο τελικά δεν το επισκεφθήκαμε, αλλά μας δήλωσε ρητά ότι το προτιμούν όλοι οι ντόπιοι, οπότε κάτι θα ξέρουν. Δοκιμάστε το και πείτε μου αν είναι καλό.

  5. Στη Καμπιά, μια παραλία πολύ κοντά στη Κόκκινη Παραλία, είχαμε την εμπειρία του κλασσικού ταβερνακείου δίπλα στη θάλασσα, υπερυψωμένο πάνω σε ένα βράχο και με λιχουδιές που φτιάχνει η οικογένεια. Γλύφαμε τα δάχτυλά μας…

  6. Στη Βλυχάδα, ακριβώς μπροστά στα απάγγειο των πλεούμενων της Σαντορίνης, έχουμε το “Στέκι του Ψαρά”. Όπως καταλαβαίνετε εδώ οι γεύσεις είναι απλοικές, ψαράδικες, λιτές και οι μυρωδιές του ιωδίου και της αρμύρας.

SHARE IT: 

About the Author

Athina Ioannidou

“Δεν έχω πάει παντού, αλλά είναι στην λίστα μου.” –  είναι το βασικό μου Μότο, κλεμμένο απο την Susan Sontag.Ιδανικό ταξίδι για μένα δεν υπάρχει, όλα τα ταξίδια είναι ιδανικά από μόνα τους. Το ταξίδι γενικά μέσα στο μυαλό μου είναι ένα ιδανικό. Είναι για μένα ο σκοπός, είτε είναι με το νου, είτε μέσα από εικόνες, είτε από εμπειρίες άλλων, από ντοκιμαντέρ, είτε γίνεται μέσα από βιβλία. Όποιο μεταφορικό μέσο και να πάρω το ταξίδι είναι αυτό που μου δίνει την δυνατότητα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο. Αυτή η εμπειρία με βοηθάει να αναγνωρίζω το δικό μου σημείο σε αυτό το κόσμο.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN