Είσαι το Pizzicotto μου γλυκό μακαρονάκι.
- 13159 reads
Ήταν ένα βράδυ του Νοέμβρη, όταν περάσαμε έξω από το Pizzicotto στην Κατριτσίου. Μου έκανε εντύπωση η λιτή διακόσμηση, η «ζεστασιά» που φαινόταν να αποπνέει το μέρος και το πόσο ασφυκτικά γεμάτο ήταν- είναι μικρό, ούτως ή αλλως, σαν μαγαζί, αλλά και πάλι φαινόταν υπερβολικά γεμάτο. Το έβαλα αμέσως στα υπόψη για επόμενη έξοδο και μετά το ξέχασα. Ήταν δυο μήνες περίπου μετά, όταν ψάχνοντας ένα μέρος να φάμε, το θυμήθηκα ξαφνικά. Ήταν Παρασκευή βράδυ κι ήμασταν τυχεροί, γιατί βρήκαμε το τελευταίο άδειο τραπέζι- έχει και πάνω όροφο με λίγα τραπεζάκια, αλλά ήταν κι αυτός γεμάτος.
Pizzicotto στα ιταλικά σημαίνει «το τσίμπημα». Η Νάντια και ο Massimo-Ιταλός, όπως δείχνει το όνομα!-, το νεαρό ζευγάρι που είναι οι εμπνευστές της pizzeria – trattoria, όπως αυτοχαρακτηρίζεται, χρησιμοποιούν στην κουζίνα παραδοσιακές ιταλικές συνταγές. Εμείς παραγγείλαμε μια pizza tartufo, που ήταν εξαιρετική, λεπτή και τραγανή και μία σαλάτα verde με σπανάκι, ρόκα, σουσάμι, πορτοκάλι και σως μελιού. Δοκιμάσαμε και τα μανιτάρια (funghi) σαν ορεκτικό, που σερβίρονταν ωμά, με λεμόνι και ήταν επίσης πολύ νόστιμα.
Συμπεράσματα από την επίσκεψή μας: πολύ νόστιμη pizza, από τις καλύτερες που μπορεί να φάει κανείς στη Θεσσαλονίκη, αν όχι η καλύτερη, ωραίος χώρος, απλός και λιτός και προσιτές τιμές για αυτό που προσφέρει. Την άλλη φορά θα δοκιμάσουμε ζυμαρικά, τα οποία μας παίνεψαν πολύ, tiramisu και panacotta, ώστε να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη.
Tip: προσοχή στο μέγεθος της pizza! Η νορμάλ είναι ό,τι πρέπει για 2 άτομα, ενώ η grande είναι θηριώδης και αρκεί για 4!
Oι φωτογραφίες που συνοδεύουν το άρθρο είναι από το biscotto.gr
leave a comment