• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Ένα "Μικρό νησί" στην καρδιά της Καβάλας.

Athina Ioannidou
Бары и beach бары
0
Your rating: None

Το μικρό νησί έχει την δική του ιστορία, η οποία είναι πολύ μεγάλη σε αντίθεση με την ονομασία του. Ξεκίνησε από ένα μεγαλύτερο νησί σε ένα νεοκλασικό της πόλης, μετά μετακόμισε σε μια καπναποθήκη και τέλος ήρθε κοντά στο λιμάνι της πόλης σε ένα εξίσου παραδοσιακό κτήριο για να περάσει τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του.

Ο κ. Γιώργος Σιμήτας είναι ο εμπνευστής αυτού του αειθαλούς μπαρ και έχει ξυπνήσει την πόλη πάμπολλες φορές, με τις μουσικές μπάντες που καλεί, από τον λήθαργο της καθημερινότητας.

Το café-bar Μικρό νησί είναι η απαραίτητη στάση του Milo Manara όταν έρχεται στην πόλη. Εκεί θα απολαύσεις τις πιο ωραίες μουσικές, εγγυημένα. Είτε θα παίζει μουσική ο ίδιος ο Σιμήτας είτε κάποιος επιλεγμένος φίλος με ωραία μουσικά ακούσματα.

Στο Μικρό νησί έχω κάνει τα καλύτερα πάρτυ, έχω πιει τα πιο δυνατά ποτά και έχω ακούσει τις πιο ωραίες μουσικές. Επίσης έχω δει να συμβαίνουν και τα πιο ευτράπελα. Το μαγαζί αυτό έχει πολύ πάθος.

Αν το επισκεφθείτε χειμώνα θα νιώσετε την ζεστή αγκαλιά της μουσικής και του δρύινου μπαρ και των κρεμάμενων ποτηριών από το ταβάνι. Οι τοίχοι επίσης έχουν την δική τους ιστορία και θα τους χαζέψετε καθώς απολαμβάνετε ένα κονιάκ στην άκρη του μπαρ.

Το καλοκαίρι θα απολαύσετε τα τραπεζάκια και τα σκαλάκια του μαγαζιού και θα δείτε σιγά σιγά όλες τις νεανικές ψυχές της πόλης να προσεγγίζουν τον χώρο.

Photos by: Άννα Τσελέπη & Μικρό Νησί

SHARE IT: 

About the Author

Athina Ioannidou

“Δεν έχω πάει παντού, αλλά είναι στην λίστα μου.” –  είναι το βασικό μου Μότο, κλεμμένο απο την Susan Sontag.Ιδανικό ταξίδι για μένα δεν υπάρχει, όλα τα ταξίδια είναι ιδανικά από μόνα τους. Το ταξίδι γενικά μέσα στο μυαλό μου είναι ένα ιδανικό. Είναι για μένα ο σκοπός, είτε είναι με το νου, είτε μέσα από εικόνες, είτε από εμπειρίες άλλων, από ντοκιμαντέρ, είτε γίνεται μέσα από βιβλία. Όποιο μεταφορικό μέσο και να πάρω το ταξίδι είναι αυτό που μου δίνει την δυνατότητα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο. Αυτή η εμπειρία με βοηθάει να αναγνωρίζω το δικό μου σημείο σε αυτό το κόσμο.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN