• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Οι surfers της Λήμνου και η εμπειρία του Glamping.

Athina Ioannidou
Проживание, Развлечения
4
Your rating: None

Ήταν πριν από χρόνια ο Γιάννης, ο Ρίκι και ο Κώστας. Φίλοι χρόνια πολλά, γύρισαν μαζί όλο το κόσμο με τις σανίδες τους γιατί είχαν μια μεγάλη αγάπη το Surf και τα κύματα. Και αυτά ακολουθούσαν.

Σε όσα μέρη στο κόσμο και αν πήγαν ένα αγάπησαν με τη πρώτη ματιά (μπορεί και με τη δεύτερη, δεν ξέρω) και εκεί σταμάτησαν ένα λεπτό και είπαν: «Παίδες, εδώ, είναι η Ιθάκη μας.» Και ήρθαν τρία παιδιά ακόμα 24 χρονών στη Λήμνο και συγκεκριμένα στη παραλία του Κέρου. Γιατί; Γιατί εκεί βρήκαν το κύμα που τους πήρε το μυαλό, εκεί βρήκαν το τοπίο και ένα μέρος παρθένο, με φοβερή μορφολογία κατάλληλο για την τρέλα τους.

Πέρασαν λοιπόν τα χρόνια και να μαστε και μεις στον Κέρο για να επισκεφθούμε το Surf Camp of Keros και να ζήσουμε την εμπειρία του Glamping*. Πολλές άγνωστες λέξεις και εμπειρίες για εμάς και φαντάζομαι και για εσάς που διαβάζετε αυτό το κείμενο. Μην ανησυχείτε όμως γιατί θα σας τα πω όλα.

Οι τρεις αυτοί φίλοι έχουν φτιάξει κάτι φανταστικό, που δεν βλέπουμε συχνά στην Ελλάδα. Ένα Camp για Surfers και φίλους των αθλημάτων. Θέλεις να μάθεις Kite Surf, να κάνεις ποδηλατάδες, να εξερευνήσεις την θάλασσα, να πας για surf  στις αμμοθίνες της Λήμνου, να κάνεις yoga; Είσαι στο σωστό μέρος.

Ή μήπως θες απλά να χαλαρώσεις βρε αδερφέ να μείνεις στις σκηνές σαφάρι του Surf camp σαν σωστός εξερευνητής των απολαύσεων και να ξαπλώσεις στην αιώρα σου, να χαζέψεις την απέραντη θάλασσα, το παρθένο τοπίο και το βράδυ να χαθείς στα αμέτρητα αστέρια του ουρανού μας;

Μοναδικές στιγμές ζήσαμε μέσα σε αυτές τις σκηνές, όταν ο άνεμος φυσούσε λυσσασμένος και μεις νομίσαμε ότι βρεθήκαμε, σαμάνοι, στην έρημο. Μοναδικές ήταν και οι βραδιές όπου με τα κιάλια που υπήρχαν στο δωμάτιο αναζητούσαμε άλλους πλανήτες στον ουρανό. Μοναδικά νιώθαμε ανάμεσα σε τόσα άτομα που ήρθαν από όλη την Ευρώπη για αυτό το κύμα και με λαχτάρα κοιτούσαν την θάλασσα και περίμεναν το μπουρίνι να περάσει για να ανοίξουν τα φτερά τους.

Πολύ όμορφα από όλες τις απόψεις.

Πάμε για Κέρο, λοιπόν, εκεί όπου τα νερά φιλοξενούν όλους τους τρελαμένους kite surfers, surfers , wind surfers και τους εξερευνητές της Λήμνου.

 

*Glamping = Glamorous camping, μοναδικό στην Ελλάδα.

SHARE IT: 

About the Author

Athina Ioannidou

“Δεν έχω πάει παντού, αλλά είναι στην λίστα μου.” –  είναι το βασικό μου Μότο, κλεμμένο απο την Susan Sontag.Ιδανικό ταξίδι για μένα δεν υπάρχει, όλα τα ταξίδια είναι ιδανικά από μόνα τους. Το ταξίδι γενικά μέσα στο μυαλό μου είναι ένα ιδανικό. Είναι για μένα ο σκοπός, είτε είναι με το νου, είτε μέσα από εικόνες, είτε από εμπειρίες άλλων, από ντοκιμαντέρ, είτε γίνεται μέσα από βιβλία. Όποιο μεταφορικό μέσο και να πάρω το ταξίδι είναι αυτό που μου δίνει την δυνατότητα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο. Αυτή η εμπειρία με βοηθάει να αναγνωρίζω το δικό μου σημείο σε αυτό το κόσμο.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN