• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Ο Γέροντας της Μήλου, η παραλία.

Athina Ioannidou
Райские пляжи
0
Your rating: None

Δεν ξέρω γιατί αυτή η παραλία λέγεται έτσι, αλλά θα φανταστώ. Γιατί η τεράστια πέτρα που την κοσμεί με την τρύπα στη μέση μοιάζει με γέρο γυρτό προς τα μπροστά πάνω στη μαγκούρα του; Ή μήπως γιατί η παραλία αυτή είναι από τις πιο παλιές της Μήλου; Ή μήπως γιατί έχει τόσο μεγάλες σπηλιές που ανοίξανε σιγά σιγά από τα χρόνια;

Όποιος και αν είναι ο λόγος, ένα έχω να πω: ο νέος είναι ωραίος αλλά ο παλιός είναι αλλιώς. Επαληθεύεται το άσμα! Η ομορφιά της κονταροχτυπάτε με αυτή των Θειωρυχείων που τόσο αγάπησα, αλλά και πάλι πως να συγκρίνεις και γιατί να το κάνεις.

Κάνεις δρόμο πολύ για να πας στο Γέροντα, άσφαλτο και χωματόδρομο και πάνω εκεί που απελπίζεσαι και λες «τον έχασα τον δρόμο» ή «που πάω θεέ μου» φτάνεις έξω από μια τεράστια μπάρα για οχήματα, που σου κλείνει τον δρόμο. Ωρυχείο πάλι εμπρός σου, το βλέπει που τρυγά γύρω γύρω τη πέτρα και προς τα κάτω μια παραλία.

Μετά από 20 περίπου λεπτά κατάβαση, ακουμπάς τα ποδαράκια σου στη σκούρη άμμο και χαζεύεις αχόρταγα τα ρηχά νερά. Το τοπίο αποτελείται από: βράχο χαμηλό, βράχο ψηλό, τον βράχο του Γέροντα με την τεράστια τρύπα του, σπηλιές μικρές και μεγάλες στην παραλία, κολπάκια ανάμεσα στα βραχάκια! Τι όμορφα!

Δεν χρειάζεσαι ομπρέλα!

Προτείνεται για γυμνιστές και για διανυκτέρευση, αλλά δεν ξέρω αν ανεβαίνουν τα νερά το βράδυ από τη θάλασσα!

SHARE IT: 

About the Author

Athina Ioannidou

“Δεν έχω πάει παντού, αλλά είναι στην λίστα μου.” –  είναι το βασικό μου Μότο, κλεμμένο απο την Susan Sontag.Ιδανικό ταξίδι για μένα δεν υπάρχει, όλα τα ταξίδια είναι ιδανικά από μόνα τους. Το ταξίδι γενικά μέσα στο μυαλό μου είναι ένα ιδανικό. Είναι για μένα ο σκοπός, είτε είναι με το νου, είτε μέσα από εικόνες, είτε από εμπειρίες άλλων, από ντοκιμαντέρ, είτε γίνεται μέσα από βιβλία. Όποιο μεταφορικό μέσο και να πάρω το ταξίδι είναι αυτό που μου δίνει την δυνατότητα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο. Αυτή η εμπειρία με βοηθάει να αναγνωρίζω το δικό μου σημείο σε αυτό το κόσμο.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN