• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Μύθοι και Δοξασίες σε μια παραποτάμια διαδρομή του Ασωπού.

Marietta Skopeliti
Развлечения , Неповторимые туристические маршруты
0
Your rating: None

Βγαίνοντας από το κτήμα Βασιλικιά, προς την Άνω Παύλιανη, 800 μέτρα μετά, συναντήσαμε μια χτιστή βρύση με τρεχούμενο νερό.

Από κει λοιπόν ξεκινήσαμε μια καταπληκτική παραποτάμια διαδρομή δίπλα από τον Ασωπό. Στην αρχή της διαδρομής συναντήσαμε τρια πέτρινα σπιτάκια, όπου σώζονται ο παλιός νερόμυλος του Θεοχάρη, μια μυλόπετρα αλλά και μια σιδερένια φτερωτή. Επίσης μια νεροτριβή, ή δριστέλα, για τα βαριά ρούχα των χωριών της περιοχής.

Ένας περίπατος στη φύση στρωμένος απο υγρά φύλλα, παράλληλα με την πλούσια ροή του ποταμού Ασωπού. Μυρωδιά απο πράσινο, δροσιά και υγρασία, καταρράκτες, πελώρια έλατα, πλατάνια και ιτιές. Σε μια εξαιρετική διαδρομή όπου με ασφάλεια μπορείς να ξαποστάσεις στα ξύλινα παγκάκια.

Μια μοναδική περιπατητική εμπειρία!! Αφού περπατήσαμε περίπου μισή ώρα μέσα στη φύση φτάσαμε σε ένα επίπεδο πλατανόδασος. Ένας χώρος δασικής αναψυχής κατάλληλος για πολλές δραστηριότητες, όπως τάβλι, πινγκ πονγκ ακόμα και βόλευ. Ένα ψυγείο βρίσκεται εκεί και έχει το ρόλο βιβλιοθήκης. Εκεί μέσα μπορείς να αφήσεις τα βιβλία σου χωρίς να πάθουν τίποτα απο την υγρασία! Είδαμε επίσης ένα χειροποίητο τελεφερίκ και πολλές βαρκούλες.

Πήραμε ένα καφέ και καθήσαμε στα ξύλινα τραπεζια δίπλα στη λιμνούλα. Θα μπορούσαμε να κάνουμε και μπάνιο, παρόλο που το νερό είχε περί τους 12 βαθμούς θερμοκρασία. Απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση!

Δέκα λεπτά πιο κάτω συναντήσαμε δυο ξύλινα δεντρόσπιτα. Είναι μαγικό το τι μπορείς να συναντήσεις απο δέντρο σε δέντρο εκεί. Ένα αιωνόβιο πλατάνι με κουφάλα στον κορμό και μια τούφα κλαδιά που το ονομάζουν χταποδάκι, αφού είναι ίδιο. Αλλά και το κεφάλι απο τον ταύρο που σκότωσε τον Αντώνη το Βαρκάρη. "Μυθικές Δοξασίες".

 

 

SHARE IT: 

About the Author

Marietta Skopeliti

Ονομάζομαι Μαριέττα και κτάγομαι απο το Κουφονήσι και απο τη Τζιά. Λατρεύω τα ταξίδι στην Ελλάδα και σε όλο το κόσμο. Θεωρώ ότι ζούμε σε μια πολλή όμορφη χώρα με κρυμμένους φυσικούς θησαυρούς, θάλασσες, ανθρώπους και σπάνια σε ομορφιά τοπία.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN