• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Η φύση της Γουμένισσας μέσα απο τα μάτια μου.

Stergios Pap
Достопримечательности
0
Your rating: None

Η φύση που διαθέτει η Γουμένισσα κερδίζει και τον πιο απαιτητικό εκδρομέα. Η περιοχή είναι στην κυριολεξία "πνιγμένη" στο πράσινο, όπου κι αν κοιτάξεις αυτό κυριαρχεί.

Την πρώτη ημέρα μια παρέα του χωριού διοργάνωσε μια πεζοπορία σε μια πλαγιά έξω από το βουνό. Πάνω σ’αυτή την πλαγια η θέα ήταν απίστευτη. Φαινόταν όλο το χωριό και οι υπόλοιπες πλαγιές που το περιστοιχίζουν. Οσο για την βλάστηση εντυπωσιακή!

Βέβαια τύχαμε κι εμείς πολύ καλή εποχή και έτσι τα λιβάδια ήταν γεμάτα με πανέμορφα, πολύχρωμα λουλούδια. Ότι πρέπει για να ξεφύγει κανείς από την καθημερινότητα και να χαλαρώσει δίπλα στη φύση. Όπως μας ενημέρωσαν κάποιοι κάτοικοι του χωριού, αυτή η πλαγιά γεμίζει κόσμο ειδικά τις βραδιές με πανσέληνο. Επίσης συνηθίζουν να κάνουν πολλά πικ νικ καθώς σε διάφορα σημεία υπάρχουν οργανωμένοι χώροι με παγκάκια.

Το επόμενο απόγευμα η Μαρία, η ιδιοκτήτρια του ξενώνα "Δημοσθένης" μας πρότεινε να κάνουμε μια μικρή εκδρομη προς το ποτάμι του χωριού. Έτσι ξεκινήσαμε σιγά σιγά περπατώντας. Η διαδρομή ήταν μοναδική και όσο απομακρυνόμασταν από το χωριό τόσο πιο όμορφα ήταν όλα γύρω μας. Μέχρι να φτάσουμε στο ποτάμι περάσαμε από μία βρυσούλα η οποία βρισκόταν στην άκρη του δρόμου κάτω από ένα μεγάλο πλάτανο. Σ’ αυτό το σημείο φυσικά δεν παραλείψαμε να βγάλουμε φωτογραφίες. Μετά από ένα 20λεπτο περίπου φτάσαμε στο ποτάμι.

Το μόνο που έχω να πω είναι ότι δεν περιμέναμε τέτοιο τοπίο! Ρυάκια, μικροί και λίγο μεγαλύτεροι καταρράκτες, ξύλινες γέφυρες ,  πολλά πλατάνια κι από κατω παγκάκια για πικ νικ. 

Στο τέλος πήραμε το ποτάμι και περπατήσαμε κατά μήκος αυτού υπό το κελάηδημα των πουλιών.

SHARE IT: 

About the Author

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN