• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου.

mixalis papigkiotis
Развлечения
0
Your rating: None

Το Ελατοχώρι αλλά και ο παλιός οικισμός του έχουν γίνει πιο δημοφιλή τα τελευταία χρόνια λόγω του χιονοδρομικού κέντρου που απέχει μόλις 8 χλμ από το χωριό.  Λίγες μόλις μέρες πρίν επισκεφτώ το χωριό δεν μου είχε περάσει από το μυαλό να δοκιμάσω τις ικανότητες μου στο σκι  καθώς ενώ μου αρέσει το βουνό, ανέκαθεν ήμουν υπέρ των θερινών σπορ.

Τελευταία στιγμή όμως αποφάσισα να δοκιμάσω σαν εμπειρία και το σκι με την ευκαιρία της διαμονής μου στον ξενώνα Πιερίων Μούσες. Πάντα είχα στο μυαλό το σκι ως ένα σπορ που το ξεκινάς απο πολύ μικρή ηλικία και ότι το κόστος του είναι ιδιαίτερα μεγάλο για τα σημερινά ελληνικά δεδομένα. Εδώ θέλω να απευθυνθώ στους αδαείς του σκι, όπως ήμουν κι εγώ μέχρι πιν από ένα μήνα.

Το κόστος του ρουχισμού που απαιτείται ποικίλει, αλλά αν επιλέξετε κάποια λιγότερα γνωστα brands μπορείτε με μόλις 60€ να ειστε ντυμένοι για χρόνια. Το χιονοδρομικό κέντρο του Ελατοχωρίου είναι ένα από τα πιο σύγχρονα της βόρειας Ελλάδας και οι 10 πίστες του  ικανοποιούν απόλυτα τους αρχάριους σκιέρ αλλά και τους πιο έμπειρους. 1-2 προσωπικά μαθήματα επιβάλονται με ένα καθηγητή, που μπορεί να κοστίζουν από 25€ ενώ ο εξοπλισμός ενοικιάζεται απο εκεί στα 12€. Το κόστος δεν ειναι αμεληταίο αλλά ο ρουχισμός και τα μαθήματα του σκι δίνονται στην αρχή εφάπαξ.

Το ελατοχώρι πραγματικά είναι η καλύτερη δυνατή λύση για τους νέους σκιέρ ενώ το διόροφο σαλέ στη βάση του χιονοδρομικού και ένα μίνι σαλέ στο μέσο των πιστών δημιουργούν μία πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα που βοηθά όλους τους φαν του σκι να διασκεδάσουν.

Η πρώτη μου επίσκεψη στο χιονοδρομικό έγινε από το Ελατοχώρι διαμέσου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών και της Κατερίνης μετέπειτα. Στην επιστροφή μου όμως δοκίμασα το δρόμο μέσω Βέροιας που είναι λίγα χιλιόμετρα παραπάνω αλλά η διαδρομή είναι πολύ πιο όμορφη καθώς η βλάστηση κατα μήκος του Αλιάκμονα ποταμού είναι σαφώς πιο πλούσια. Εν κατακλείδι το 3ήμερο στο Ελατοχώρι με βοήθησε να μάθω στα 30 μου πως το σκι τελικά ήταν κάτι που έπρεπε να δοκιμάσω νωρίτερα και ότι θα με ακολουθεί για πολλούς ακόμα χειμώνες.

Χιονοδρομικό κέντρο:  http://www.elatohori-ski.gr/

SHARE IT: 

About the Author

mixalis papigkiotis

Γεννημένος στα 80’s και γνήσιος Τοξότης... για τους καλά γνωρίζοντες οι Τοξότες αντλούν ζωή από τα ταξίδια και ζουν κι αναπνέουν για αυτά! Όπου γη και πατρίς ειναι το μότο μου!

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN