• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Ο παραδοσιακός ξενώνας Πιερίων Μούσες.

mixalis papigkiotis
Проживание, Достопримечательности
0
Your rating: None

Το παλιό Ελατοχώρι είναι μία πολύ καλή λύση για ένα ευχάριστο διάλειμμα και μία γρήγορη κι εύκολη διέξοδος από την καθημερινότητα  όσων μένουν στη Θεσσαλονίκη. Ο παραδοσιακός ξενώνας Πιερίων Μούσες είναι μία ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να επισκεφτούν το χωριό που απλώνεται στους πρόποδες των Πιερίων όρων σε υψόμετρο 900μ.

Ο ξενώνας είναι χτισμένος στο ψηλότερο σημείο του χωριού και έχει το πλεονέκτημα να έχει θέα τον Όλυμπο αλλά και το Θερμαϊκό κόλπο. Ακολουθεί πιστά την αρχιτεκτονική της περιοχής όντας χτισμένο από πέτρα και ξύλο.

Οι ιδιοκτήτες, ο κος Βασίλης Περλαντίδης και η σύζυγος του η κα Αγγελική έχουν αφιερωθεί ολοκληρωτικά στο δημιούργημα τους και διαπίστωσα κι από κοντά το πόσο ευγενικοί και διακριτικοί είναι. Μου επέτρεψαν να κάνω late check in, λίγο πριν χτυπήσει 12 τα μεσάνυχτα, κάτι που δύσκολα συναντά κάποιος εκτός των μεγάλων ξενοδοχείων των μεγάλων πόλεων και πρόσεξα πόσο φιλικοί και ευέλικτοι ήταν με όλους τους πελάτες του ξενώνα.

Ο ξενώνας αποτελείται από πολλά διαφορετικά κτίρια και τα δωμάτια έχουν ονόματα των μουσών αλλά  και της ιστορίας τους που «στοιχειώνουν» ακόμα την περιοχή. Εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα από το πόσο ζεστά ήταν τα δωμάτια σε αντίθεση με πολλούς άλλους ξενώνες ορεινών χωριών που δεν είναι δεδομένο κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Εκτός όμως των δωματίων οι Πιερίων Μούσες διαθέτουν μονάδα spa, χώρο ψυχαγωγίας (ιδανικό για παιδιά) αλλά και καφέ-μπαρ-εστιατόριο όπου σας συστήνω να δοκιμάσετε μια πεντανόστιμη πίτσα το βραδυ ενώ παράλληλα σερφάρετε μέσω wi-fi ! Επίσης ήμουν τυχερός διότι το σαββατοκύριακο που βρέθηκα εκεί, λάμβανε χώρα ένα φεστιβάλ κρασιού και ο ξενώνας ήταν ένας από τους λίγους χώρους που μπορούσαμε να δοκιμάσουμε κρασιά!

Το παλιό Ελατοχώρι είναι μόλις 1,5 ώρα από τη Θεσσαλονίκη και ή πρόσβαση είναι άμεση και έυκολη, ενώ οι Πιερίων Μούσες ενδείκνυται τόσο για χαλάρωση όσο και για ορμητήριο προς το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου (μόλις 7χλμ από εκεί).

SHARE IT: 

About the Author

mixalis papigkiotis

Γεννημένος στα 80’s και γνήσιος Τοξότης... για τους καλά γνωρίζοντες οι Τοξότες αντλούν ζωή από τα ταξίδια και ζουν κι αναπνέουν για αυτά! Όπου γη και πατρίς ειναι το μότο μου!

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN