• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Μια βόλτα στο Ηφαιστειολογικό Μουσείο στη Νίσυρο.

Giorgos
Достопримечательности
0
Your rating: None

Το Ηφαιστειολογικό Μουσείο Νισύρου εγκαινιάστηκε το 2008 και είναι το πρώτο Ηφαιστειολογικό Μουσείο της χώρας. Δημιουργήθηκε από το Δήμο Νισύρου σε συνεργασία με το ΑΠΘ, το ΙΓΜΕ και το Υπουργείο Αιγαίου.

Βρίσκεται στο χωριό Νικιά και είναι ανοιχτό όλο το χρόνο. Στεγάζεται σε ένα παλιό εγκαταλελειμένο σχολείο το οποίο αναδιαμορφώθηκε για τις ανάγκες του μουσείου. Είναι υπερσύγχρονο και διαθέτει τόσο αίθουσες έκθεσης των πετρωμάτων και λοιπών ευρημάτων όσο και αίθουσες εκδηλώσεων.

Οι κύριοι χώροι του Μουσείου φιλοξενούν τις εξής θεματικές ενότητες:

§ Γένεση και δομή ηφαιστείων
§ Ηφαιστειακές διεργασίες και προϊόντα
§ Τα ηφαίστεια της Ελλάδας
§ Το Ηφαίστειο Νισύρου
§ Τα άλλα ενεργά ηφαίστεια της Ελλάδας
§ Ηφαίστεια – Περιβάλλον – Άνθρωπος

Ένα τμήμα του Μουσείου φιλοξενεί το χώρο Πληροφόρησης, Παρατήρησης και Πειραμάτων. Σε αυτό το χώρο υπάρχει συλλογή όλων των πετρωμάτων της Νισύρου και άλλων ενεργών ηφαιστείων, τα οποία οι επισκέπτες μπορούν να παρατηρούν μακροσκοπικά και μικροσκοπικά, καθώς διατίθενται και μικροσκόπια με κατάλληλες σχετικές τομές των πετρωμάτων.

Εδώ λειτουργεί βιβλιοθήκη με πλούσια συλλογή βιβλίων και άρθρων ηφαιστειολογικού περιεχομένου και όχι μόνο. Υπάρχουν επίσης διατάξεις προσομοίωσης των ηφαιστειακών εκρήξεων τόσο στον Η/Υ όσο και σε πειραματικές συσκευές που λειτουργούν για τους μικρούς επισκέπτες.

SHARE IT: 

About the Author

Giorgos

Ονομαζομαι γιωργος, η καταγωγη μου ειναι απο την Νισυρο αλλα μενω στην Ροδο. Στην Νισυρο όμως ειμαι τον περισσότερο χρονο. Μου αρεσει η Νισυρος γιαυτο προσπαθω με καθε τροπο να την αναδειξω, και σας ευχαριστω που με την σελιδα σας μου δοθηκε η ευκαιρια να μιλησω για τον τοπο μου. Αυτά είναι τα βίντεο μου για τη Νίσυρο το youtube: http://www.youtube.com/user/georgenisyros

 

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN